Január, február itt a nyár

A február a legcsapadékosabb hónap mifelénk, de észak Görögországban  is. Ilyenkor minden évben hóra számítunk és kevés év kivételével, havazik is. 2000, 2005 és 2006 telei voltak eddig a legkeményebbek. 2000-ben ismerkedtem meg először a görög tél kemény arcával is. Emlékszem, Romániában töltöttük a karácsony és szilvesztert, a jegyünk ha nem tévedek január 2-re szólt. Anyósommal beszéltem előtte, aki azt tanácsolta, cseréljük le a jegyeinket, még akkor is, ha fizetünk érte, mert nagyon kemény a tél Athénban. Nevetve mondtam férjemnek, hogy ekkora baromságot még nem is hallottam, hogy a román télből nem tanácsolják a visszatérést a görög télbe, micsoda túlzás. Meg sem fontoltam a tanácsot természetesen és a hírekben mutogatott képekről úgy gondoltam, a média túlzásai, mint mindig.
A repülő este későn érkezett, a reptéren láttuk a havat, de nem tudtuk felfogni a  helyzet súlyosságát. Aztán mikor a taxi a negyedünkhöz közelített, bebizonyosodott, hogy meg sem lehet közelíteni a helyet, ahol lakunk, hiába minden. Így a taxi levitt a barátunkhoz, aki Nea Smirni-ben lakik, egy tenger-közeli negyedben és ahol volt hó ugyan, de nem annyi, mint a mi Penteli hegy menti negyedünkben. Másnap hazavitt, de ő sem tudta megközelíteni a lakásunkat, de legalább annyira közel mehettünk, ahonnan gyalog, a hóban húzva a csomagokat, haza tudtunk mászni. Óvodába, munkahelyre természetesen még jó pár napig nem tudtunk menni, a férjem hátizsákkal és hegymászó-bakancsokkal járt vásárolni.
Lapátoljuk a havat a balkonunkról

2005-2006 az első évünk Evián. Még jó, hogy sikerül becuccolnunk az új házunkba január 5-n és 7-n, mert utána olyan tél lesz, hogy azt csak a következő évi, a 2006-2007-s tudja überelni.

A képek 2006 telén készültek a falunkban.
Most kint megint hóvihar van, remélem nem lesz megint ilyen kemény havas idő, mint a képeken, mert gyalog semmi nem elérhető, ahol valamit be lehetne vásárolni, ha éppen szükséges.

A görög kaland

Célkitűzés tanfolyam: 35 online lecke azért, hogy tényleg valóra válthasd az álmaidat.Jelentkezz most, az árat Te szabod meg! Klikk ide>>