hogyan mossunk hajat

Rengetegen ember, főleg nők tapasztalják, hogy a gyönyörű hajkorona mennyi vesződéssel járhat. Mint tudjuk, több féle haj és bőrtípus létezik, amelyekhez nehéz megtalálni a megfelelő bánásmódot. Így érthető, hogy sokunkat foglalkoztat a kérdés, hogy hogyan mossunk hajat?

Hányszor mossunk hajat?

 

A fejbőrünk egészségének érdekében nagyon fontos, hogy ne vigyük túlzásba a hajmosást, még akkor se, ha nehezen álljuk meg, hogy naponta, vagy kétnaponta tegyük meg. Sokan küzdenek például zsíros vagy korpás hajjal, amitől nap, mint nap kellemetlenül érezhetik magukat, ha a hajzatuk éppen nincs friss állapotban. Ebben az estben viszont tudnunk kell, amit nem csak fodrászok mondogatnak, hanem bárki észreveheti, hogy minél többet mossuk, annál rosszabb lesz. Ezért a fejbőr faggyúmirigyei felelősek. A gyakoribb hajmosás arra készteti a mirigyeket, hogy felfokozza működésüket. A fodrászok szerint a legjobb, ha hetente kétszer mosunk hajat.

Segíthet, ha egymás után kétszer mossuk meg a hajunkat, mert így jobb hatást érünk el. Ha ellátogatunk egy fejbőrgyógyászhoz, tanácsolhatja, hogy a mérjük ki a sampon és a víz mennyiségét. 10-10 millilitert elegendő összeönteni, majd felrázni Úgy dolgozzunk, hogy a kapott adag elég legyen a fejbőrre, aztán ezt ismételjük meg!

hogyan mossunk hajat
Minden szép haj mögött törődés van

 

Természetes hajápolás

 

A következő fontos tényező az eszköz. Manapság nagyon elterjedt a natúrkozmetikumok használata, hiszen az eddig szinte mindenki által alkalmazott drogériákból származó gyártmányok olyan anyagokat is tartalmazhatnak, ami káros az egészségre. Ezért fejlesztenek ki lehetőleg csakis természetes összetevőkből származó kencéket, így könnyedén találunk hajunkra szappant, sampont, balzsamot, mi több, kifésülő spray-t is. Azonban, ez se válik be mindenkinek, főleg nem hosszú távon, de érdemes kipróbálni méregtelenítésképpen. A kókuszolaj használata balzsam helyett nagyon népszerű. Hajmosás előtt 20 perccel érdemes felkenni a hajunkra és a fejbőrünkre is, viszont nagyon alaposan kell mosni, hogy ki is jöjjön hajunkból. Ugyanez a helyzet a különböző olajokkal (jojoba, ricinus, olíva, stb).

 

Hogyan használjunk balzsamot?

 

A balzsam használatának áldásos hatása lehet hajunkra, de arra vigyázni kell, hogy fejbőrre ne kerüljön zsírosabb állaga miatt. Így hajunk azon részeit érdemes ápolni vele, amelyek nem érintkeznek a fejbőrrel. A 2 in 1 anyagokat ezért se a legjobb használni, hiszen egyes termékeknél úgy érezhetjük, mintha nem tudnánk kellőképpen eltávolítani a terméket. Tehát, az ilyen gyártmányoknak zsírosító hatása lehet, ezért jobb, ha külön sampont és balzsamot használunk.

 

Öblítés

 

Ha a sampont és a balzsamot nem érezzük elégnek, hajmosás után leöblíthetjük fejünket különböző gyógynövényekből főzött teával, például csalánteával. Ez a fejbőr PH értékének kiegyenlítése miatt szükséges, hiszen legyen a sampon természetes vagy mesterséges, a kémhatása lúgos. Ezt ellensúlyozhatjuk a csalánnal, de a citromos víz is tökéletes erre a célra, sőt, az ecet is javasolt öblítésre, még fodrászok által is. Ilyenkor a citromléből vagy ecetből elég egy liter vízbe két evőkanállal tenni, és öblíthetünk is!

Számos lehetőség van tehát a hajunk ápolására, állapotának javítására. Rengeteg termék áll rendelkezésünkre, így szabadon lehet kísérletezni, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb módszert.

2 thoughts on “Hogyan mossunk hajat?”

 1. Nekem mindig vékonyszálú Hínár hajam volt . Most viszont derékigérő Dús hajam lett. Több oka lehet:

  1: Wu kettősampon Száraz hajra + kallos tejpakolás alkalmazása.

  2. Női hormonok elszabadulása három szülés és maraton szoptatások – még mindig szoptatok, úgyhogy lehet, ha befejezem megin Hínár hajam lesz.

  3. Napi négy-hat pezsgőtabletta feloldva vízben, multivitamin multimineral magnézium C vitamin estébé olcsó DMes változat.

  Vagy a három együtt . látjátok ez elég jó megoldás kivéve agyerekeket

  Béna a szöveg mert diktálok bocsi

 2. Na tényleg hülyeséget írtam: nem jó megoldás ha nem olcsó a gyerek jó megoldás egyébként csak nem olcsó

Comments are closed.