Görög válság: micsoda befektetés

Hát bizony, azt csinálnak velünk amit akarnak. Vágóhídra viszik a jó-népet és elhitetik vele, hogy ennek így kell lennie. Nem is kell közgazdásznak lenni, hogy belássuk, a görög államcsőd nem csak egy sci-fi szcenárium. Nagyon egyszerűen is el lehet magyarázni, úgy, hogy mindenki értse, miről van szó.
Mikor Görögország teljesen eladósodott a rossz politikai vezetés és rossz belpolitika miatt, a nemzetközi tőke alapjait kezdte veszélyeztetni. Miért is? Mert egy halom adósság lógott a levegőben, amit nem tudott visszafizetni, így a bankok tőkéi veszélybe kerültek. Ez valami olyasmi, mintha én felvennék egy bazi nagy kölcsönt, aztán elkezdenék utazgatni, szórakozni és mire észbe kapok, nem tudom fizetni a  részleteket. Egy ideig lököm, lökdösöm ide-oda, hadoválok a  banknak de eljön a pillanat, mikor nyakamhoz teszik a kést.
Tehát Görögország nyakához odaszorították a  kést és szerencse megint olyan vezetők voltak „trónon” akik azt az utat választották, ami a nemzetközi tőke bácsinak az érdekeit képviselte, természetesen. Vagyis: a görög állam kapott kölcsön megint 110 milliárdot, hogy abból kifizesse a régi adósságokat részletekben! Ugye milyen nonszensz? Ha én eladósodom, akkor mi a fenét csinálok? Elmegyek és felveszek egy még nagyobb kölcsönt, még nagyobb kamatokkal, amiből a régit visszafizetem? És mikor visszafizetem a  régit, mi lesz? Ha semmi nem változik, honnan törlesztem az új kölcsönt?
A nemzetközi tőke, nevezzük őt NT-nek, nem hülye ám! De nem ám! Aláíratott Görögországgal egy „mnimonio„-nak becézett „emlékeztetőt”, egy olyan dokumentumot, amiben pontosan meg vannak szabva a feltételek, melyeknek a teljesítésétől függ az új 110 milliárdos kölcsön részleteinek a Görögországba juttatása. Vagyis: ha a görögök megfelelnek a Mnimonio-ban megszabott feltételeknek, akkor kaphatják a 110 milliárdos kölcsön következő részleteit. Igen ám, de a mnimonio-ban teljesen nemzetellenes és népellenes feltételek vannak, még az Akropolisz is el van zálogosítva!
Az államcsőd? A görög egyszerű nép szégyentelen és becstelen kifosztása, valamint  a régi adósság visszafizetése után, megint elénk kerül a 110 milliárdos kölcsön, mellyel még az unokáinkat is eladósította a görög állam. Ezt hogyan fogjuk visszafizetni? Ugyanúgy! Aha! Igen ám, de NT úr nem hülye, ahogy megkapja a régi adósságot, befagyasztanak minden új adóssági lehetőséget, Görögország ekkora már olyannyira el lesz lehetetlenítve, hogy sehonnan nem kap segítséget. Ekkor a NT érvénybe lépteti majd a mnimonio-ban megszabott feltételeket és büntetéseket, fillérekért megkaparintják a görög állami vagyonból még azt ami megmaradt: pár helyes kis szigetet, ásványokat, kőolajat, ami még mindebből addigra megvan..
Arra a kérdésre, hogy mégis mit kellene csinálni mást, mint azt amit tettek és elfogadták a 110 milliárdos mnimoniot én nem tudok válaszolni, de bizonyos, hogy lehetett volna más megoldást is találni. – itt-ott elvétve eljut hozzánk olyanok hangja is, akik konkrét dolgokat javasolnak, de hamar elhallgatnak.. Amióta a cirkusz tart, több skandallum kirobbant, disznóságok, csalások, lopások, de soha senki nem ment börtönbe! Senkitől el nem vették a vagyonának egy részét! Senkit nyilvánosan nem büntettek meg és nem vontak  felelősségre! Az egyetlen amit csinálnak, hogy a nyugdíjasokat és a közép- valamint alacsony bérűeket rabolják, ehhez értenek. Nem fúj a változás szele, csak a szomorúságé, felháborodásé és kétségbeesésé.

A görög kaland

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/