Az úgy volt…
…, hogy 1999 június elsején megszületett egy gyönyörű kisfiú. Nagy volt az öröm, mert bár én nem voltam túl jól, ő makk egészséges volt.
Cseperedett a drága, volt kisangyal, és kisördög is, de ennek nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget, azt gondoltam, hogy minden gyerek csinál ilyeneket, pláne bizonyos fejlődési szakaszokban. A tudatosságomnak azon a szintjén az nem is jutott eszembe, hogy megfigyeljem, hogy mitől és/vagy mikor lesz „kisördög”? Arról nem is beszélve, hogy az anyai büszkeség azt sem engedte észrevennem, hogy a kisördögből néha démon lesz. A bőre egészen újszülött kora óta érdes volt, főleg az arcán, ami később a karjára és a mellkasára is átterjedt.

Az iskolai szűrővizsgalatok során kiderültek dolgok: tompalátás, gerincferdülés. Most utólag látszik, hogy ugyanaz az oldal volt gyengébb szemben és hátban is. Aztán jött a „fáj a hasam” című műsor néha reggelente, persze ott motoszkált bennem, hogy nem akar suliba menni, és ezért a „hiszti”. Egy idő után elrettentésként elmentünk doktornénihez, ilyen vizsgálat-olyan vizsgálat, urológia. A diagnózis: nem iszik eleget, a húgyhólyagját leterheli a túl sűrű vizelet.
Bevallom, hogy akár felelőtlennek is lehet nevezni, ami az orvoshoz-járási szokásaimat illeti. Gyűlölök orvoshoz járni. Nem az orvos személye miatt (tündér doktornénink van, aki ráadásul még sosem írt a 11 éves gyereknek antibiotikumot), hanem amiatt, ami körülveszi őt. Utálok 15-20 lázas gyerek között, zárt légtérben, anyukás pletyókat hallgatva várni akár 2-3 órát. Közben persze a saját gyerekem nyavalygását is csitítva, mert neki meg még nehezebb ezt elviselni.

Májusban a kis mozaikokat összeraktam (mert most már figyeltem a tüneteket és a kiváltó okokat is)

  • hasfájás tejtermékek fogyasztása után, főleg éhgyomorra (kakaó, joghurt)
  • irgalmatlan kedélyingadozás éhség és jóllakottság között, kisördög evés után pár órával
  • hasfájás kevés folyadék fogyasztása esetén
  • hasfájás túl sok péksütemény, kenyér fogyasztása esetén

Úgy döntöttem, hogy szakember kell. ráadásul ha lehet, akkor nem a most elfogadott „hagyományos orvoslás híve”. Így jutottunk el Dr. Ress Piroskához, aki több súlyos allergiás ismerőst rendbe tett személyre szabott étrenddel. A vizsgálati módszer és a test két oldalának energetikai különbsége biztosan lázba hozna minden ezotériával meg holisztikus dolgokkal foglalkozó egyént, de erre nem szeretnék kitérni.
Piroska néni a vizsgálat közben csak ennyit mondott:

Szegény gyermek! Egy csomó szenvedéstől megkímélték volna őt is meg magukat is, ha hamarabb jönnek!

Mit mondjak, tőr a szívembe, de legalább már tudom mi a baj.

  1. Elég erős diabétesz hajlam. Betegség még nem alakult ki, de nem sok híja volt.(hangulatváltozások)
  2. Tej allergia (hasfájás, érdes bőr)
  3. Liszt allergia (érdes bőr)

Kaptunk egy szép „nullás” étrendet a fentiekből, elég részletesen a mit szabad és mit nem szabad tekintetében.

…és akkor jött a nagy döbbenet, hogy de akkor mégis mi a fenét együnk?!

Mert a „mit ne”, az világos volt. Gyakorlatilag, ami addig az étrendünk alapja volt, az onnantól kuka! Rettenetes pár hét volt, amíg azon gyötrődtem, hogy az addig megszokott ízeket hogyan tudom kóserrá tenni, hogyan tudok olyan változatot kitalálni, ami ehető mindenki számára. Nem mondom, hogy most már mindent tudok, de sok mindenben okosodok.

Ez a blog erről fog szólni. Maradj velem és olvass tovább!

Együnk jót!

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/