Stressz, rohanás, problémák - így pihend ki magad

A folyamatos terhelés a munka, család, idős hozzátartozók, vagy szakmai továbbképzések, esetleg kiküldetések hálójában, az állandó koránkelés, az idő percre pontos beosztása, miközben agyunk egy pillanatra sem pihenhet meg, mentálisan, érzelmileg, és fizikailag is nagyon megterhelő dolog még egy tudatos nő számára is.

Ha belenézel a tükörbe, te is látod az arcodon, mennyire ráférne egy kis pihenés, ápolás, kényeztetés. Még arra is képes vagy, hogy készíts magadnak pílinget, arcpakolást és egy krémben gazdag házi masszírozást, ha nincs időd kozmetikushoz menni, hiszen minden kényeztetés számít, minden perc megtérül, amit magadra fordítasz.

Ám a legjobb módszer mégis a megelőzés. Ezt különösen akkor érted meg, ha előfordult már az életedben, hogy egy hajtós, túlterhelt, családi gondokkal tűzdelt időszak után kiégés közeli állapotba kerültél, amikor már-már semmi nem tudott a hajszából kizökkenteni és mosolyra késztetni, csak egy radikális kiszakadás a mindennapi rutinból.

Egy tudatos nő gazdálkodik az idővel

A legfontosabb, hogy tanulj meg gazdálkodni az időddel. A pénz mellett az idő a második nagy Ő, amiből a legkevesebb van, nem pocsékolhatod el értelmetlenül. Ahogy mindent meg lehet tanulni, úgy ezt is. Ha magadtól nem vagy képes jó időgazdálkodásra, ne sajnáld könyvből megtanulni, hasznodra fog válni. Az idő tényleg pénzt ér. Mindig legyen nálad egy könyv. Ahogy az orvosi váróban tétlenségre kárhoztatva olvashatsz, ugyanúgy a balett órán is megteheted azt a gyerekedre várva. Azt se engedd, hogy bárki elrabolja az idődet, ehhez olykor a nemet mondás képességét is el kell sajátítani. Ne menj bele véget nem érő beszélgetésbe a szomszédoddal, mikor már a harmadik mondatnál tudod, hogy megint ugyanazt mondaná el. Udvariasan térj ki előle. És persze az is hasznodra válik, ha az éjszakákat valódi pihenésre, alvásra fordítod, és nem a Tv-t vagy a telefonodat nyomkodod hajnalig.

Egy tudatos nő gazdálkodik az energiájával

Az sem baj, ha az energiáiddal is takarékosan bánsz. Az energiagazdálkodás a makro világban is rendkívül fontos, ezt az erőforrásodat te sem pazarolhatod el felesleges tevékenységekre, legyen szó akár fizikai, akár szellemi energiáról. Sok nő kérkedik az erejével, azt hiszi, mindent elbír, mindenre képes, ami egy bizonyos pontig igaz is: bármit képes vagy megteremteni, amit elképzelsz, csak hogy ehhez nagyon fontos összpontosítani a nagy célokra, és nem elaprózni magad jelentéktelen ügyekben. Ha belátod, hogy nem csak az a jó, és nem csak úgy a jó, amit és ahogy te csinálsz meg, ha elhiszed, hogy a férjed, fiad, kollégád is átvállalhat tőled bizonyos feladatokat, máris sokat tettél magadért. Nehezen, de meg lehet szokni, hogy nem te csinálsz mindent, csak próbáld ki.

Egy tudatos nő  lazít

Ha ezt a két nagy lépést megtetted, máris könnyebbséget fogsz érezni a vállaidon, ráadásul marad időd és energiád arra, ami ebben a verkliben a legfontosabb: saját magadra. Regenerálódj! Olvass, hallgass zenét, menj el moziba, színházba, járj el jógázni, vagy iratkozz be egy csi kung kurzusra. Szakíts végre időt fodrászra, kozmetikusra, és ülj be egy eszpresszóra abba a kis olasz kávézóba, amit már olyan régen kinéztél magadnak, de sosem volt időd, hogy betérj hozzájuk. Ők már nagyon várnak.