50 felett is bomba formában – Vajon mi a titkuk?

Mitől néznek ki még mindig jól az 50 év fölötti sztárok? Vajon hogyan őrzik meg fiatalos külsejüket és bomba alakjukat? A titok megfejtése nem nehéz, hiszen itt hever mindenki előtt, bárki számára elérhető: rendszeres mozgás és egészséges étrend.
Sharon Stone 52 éves kora ellenére még mindig csinos, szőke bombázó. Az Elemi ösztön egykori sztárja ahhoz, hogy megőrizze fiatalságát, egyáltalán nem iszik alkoholt, kerüli a koffein tartalmú italokat, nem dohányzik, valamint rendszeresen edz és Pilates órákra jár. A „kevesebb több“ elv híve, s a különböző plasztikai műtétek helyett inkább a masszázsra, a relaxáló, forró fürdőre, valamint a meditációra esküszik.
S arra a kérdésre, hogy miként tartja kondiban magát, a színésznő a hollywoodi sztárokat meghazudtoló egyszerűséggel válaszolt: „Inkább messzebb parkolok, és lesétálom a fennmaradó utat. A lift helyett is a lépcsőt választom.“
A rendszeres mozgásra, valamint a meditációra egyébként Madonna is esküszik. Az 51 éves popsztár szintén a Pilates gyakorlatok híve, mely mellett cardio tréninget is végez (pl. futás, biciklizés, ugrókötelezés). Az étrendjét bio élelmiszerekből állíttatja össze, s csak párolva hajlandó megenni a halat vagy a zöldségeket.
A Pilates gyakorlatokra egyébként több 50 év feletti hollywoodi sztár is esküszik, hiszen az oxigénellátást növelő mozgásgyakorlatok segítenek a karcsúság megőrzésében, valamint a teljesítőképesség növelésében. Michelle Pfeiffer, Kim Basinger, Tina Turner, Bruce Willis, Richard Gere, Harrison Ford és Susan Sarandon is ezt a fajta módszert alkalmazza, Sigourney Weaver pedig nem győzi hangoztatni, hogy a hátfájását mulasztotta el a Pilates torna.
„Ha fiatalosan akarsz kinézni, mozognod kell. Ezt el kell fogadni. Ebben a korban már nem lehet nagy lakomákat csapni, s ahhoz, hogy jól nézzünk ki, muszáj valamit sportolni. Én is utálom, hogy ez így van, de hiába, ezen kívül semmiféle varázsszer vagy titkos diéta nem segít“ – mondja Michelle Pfeiffer.
Julianne Moore 49 évesen is fitt és csinos, ám az eszébe sem jut, hogy alakját buta diétákkal sanyargassa „nullás méretűre”: ő egészen másra esküszik.
A kétgyerekes sztáranyuka nem az edzés megszállottja, de az évek során több olyan sportot is kipróbált, amelyek elnyerték a tetszését. Szívesen jár például jóga- és Pilates órákra, de az edzőtermekkel sincs problémája:
De a fiatalabb korosztály is mozgással próbálja megőrizni formáját:
Sarah Jessica Parker, a Szex és New York filigrán termetű főszereplője is a diéta mellett mozgással tartja magát formában.
Bár nem szereti a szigorú és megfeszített mozgást, Parker mindent megtesz azért, hogy karcsú maradjon. Rendszeresen jár futni, pilates-órára, sokat lépcsőzik és jógázik is.
Kate Winslet, a sikeres színésznő szeret enni, az edzőtermekkel viszont nincs kibékülve. Mégis talált módot arra, hogy harmincasként csinosabb lehessen, mint korábban bármikor!
Huszonévesen még inkább kerekded idomokkal büszkélkedhetett, a harmadik iksz felett – és két gyerek után – viszont nemcsak vékonyabbnak, hanem fittebbnek is tűnik.
A 34 éves színésznő saját bevallása szerint kibékült a testével, és mióta elfogadta magát olyannak, amilyen, nem szenved a jojó-efektustól. Formája megtartásában persze szerepe van annak is, hogy Kate odafigyel a helyes táplálkozásra, és arra, miből mennyit eszik.
Az edzőtermeket nem zárta a szívébe és saját bevallása szerint ideje sem lenne lejárni valahová edzeni, így otthon mozog: beszerzett egy Pilates DVD-t, melyre minden nap legalább 20 percet tornázik, de kapták már lencsevégre biciklizés közben is.

Pilates Judittal

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---