Tavasz
Tavasz

A soha-véget-nem-érő hosszú tél után vágytuk már a tavaszt, igazi meleg napsütéssel, szelíd, langyos szellővel, kirándulós hétvégekkel. Helyette kaptunk „tavaszi” nagytakarítást ráfagyott ablakpucolással, kissé korai húsvétot kimerülésig elkövetett sütés-főzéssel, és kötelező nyári időszámítást didergős, szürke reggelekkel.

Mégis, zsigereinkben érezhetjük, megkésve de kopog már a tavasz, lassan megújul a természet és vele együtt nekünk is ildomos testileg, lelkileg rákészülni a jóra, s ha még nincs is itt egészen, legalább beszéljünk róla!

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de az én hangulatomat erősen meghatározza az, hogy reggel milyen ruhát veszek fel. Tavaszodik, de a sok téli fekete és sötétszürke cucc után sokunknak nagy kihívást jelenthet színt és friss leheletet vinni a megjelenésünkbe, bár ha ez egyszer végre megtörtént, akkor a jókedv is hozzánk társul.

Bizonyos kor után (mondjuk 30/40+) gondolom, mindenkinek ott lapul a szekrényében egy mindentudó, semleges színű, átmeneti kabát, vagy dzseki. Arra a bizonyos klasszikus fekete, barna, bézs, v. szürke „trench coat”-, vékonyabb pufi-, sötét bőr- vagy szokásos farmerkabátra gondolok, amit ilyenkor még álmos révületben is, gondolkodás nélkül magunkra kapunk reggelente.

Aztán csodálkozunk, miért is nem süt a nap és hogy már megint/még mindig milyen sápadtak vagyunk…

Ajánlom helyette kipróbálni a fehér – igen, hófehér!- rövid dzsekit, kabátot. A színes is megteszi persze, de ez most más.

Fehér kabát
Fehér kabát

A kis, finom, puha, kissé hosszabbra hagyott, motoros fazonú („biker”) bőrkabát lenne a legjobban kihasználható. Eszméletlen stílusos és fiatalító hatást gyakorolhat hétköznapi ruhatárunkra, akár szoknyához, akár nadrághoz párosítva. Sajnos az ilyen fajta bőrkabát viszont elég ritkán kerül utunkba-és aranyban mérik az árát…

(Itt jegyzem meg, hogy háromnegyedes ballonkabátban nem igazán ajánlom a fehér színt-nehezen találni hófehérben szép, minőségi anyagot hozzá és a hossza miatt kényesebb is, a vegytisztítás fölöslegesen drága és hosszadalmas lehet, maradjunk a jól bevált és sokkal egyszerűbb gépi mosásnál.)

„Ha nincs ló, jó a szamár is” elvét itt is bevethetjük, ami szerint fehér farmerkabát is simán megfelelhet a nemes célnak. Ilyet már sokkal könnyebb találni az üzletekben. Pénztárcánkat is jobban kíméli, az anyagával sem kell túlságosan törődni, persze nem árt ha sztreccs. De jó, ha nem felejtjük el, a farmer az mindörökké farmer! Egyfajta örök szimbólum: a fiatalságé, a lázadásé. És ki ne akarna örökké fiatal, és öntörvényű maradni, akár 40 fölött is?

Tudom, a következő kérdés az lesz: felnőtt, komoly nő létemre, mihez és hová vehetem fel?

Válaszom egyszerű: mindenhez és mindenhová!

Elismerem, kis túlzás ez, de hamarosan rájöttök majd Ti is, hogy milyen igazam van. Próbálkozni és látni kell, persze, de biztosan állítom, szóban forgó ruhadarab friss értelmezést adhat még a klasszikus szövetnadrágnak vagy akár szoknyának, ruhának is. Ráadásul az idén már azzal sem kell törődni, hogy farmert a farmerhez csak száj húzogatva, vagy egyáltalán. Személy szerint buzgó híve vagyok az egyszerre csak egy farmer ruhadarab viselésének, de a sötét+fehér kombinációra jómagam is simán rábólintok.

A fehér farmerdzseki alatt maradhat minden sötét színű és rétegelt, legalább is eleinte, ez szép kontrasztot ad és nagyon megbocsájtó a téli, kissé kerekebb vonalainkhoz.

Továbbá, ajánlom kipróbálni hozzá az élénkebb színű cipőt és/vagy táskát, természetesen itt még a sötétebb árnyalatokra gondolok (meggy piros, olaj kék, mustár sárga, konyak barna). Ha sötét marad a körítés, viszont jó lenne hozzá egy színes, vagy fehér és sötétebb mintás, de mindenképpen élénk kontrasztokkal ellátott kendőt kötni (lásd kép) ami nemcsak hogy melegen tartja majd a tavaszodó dekoltázsunkat, hanem segíteni fog összhangba hozni az élénk fehéret a télen megsápadt bőrünk színével.

A kis fehér farmerdzseki nagyon jól kihasználható és a tavasz első hírnöke lehet akárki ellaposodott, elszíntelenedett ruhatárában.

A fehér szín értelmezése szerint:

– a fény, a fiatalság/ ártatlanság/tisztaság, a béke/harmónia és a luxus színe (ki mit akar ebből kihangsúlyozni, ezért mégis kortalan lehet – kellően körítve bátran viselhetjük érettebb kórban is)

– minden színt magába foglal, ruhatárunkban mégis semlegesnek számít

– éles kontrasztot ad, ezzel figyelemfelkeltő és élénkítő hatást érhetünk el.

Nektek melyik, és milyen színű ruhadarab jelenti a tavaszi megújulást?

Mikor veszitek fel legelőször?

herogirl

http://gonc-es-lelek.blogspot.com/2010/03/elso-feher-cucc.html

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

4 thoughts on “A tavasz hírnöke ruhatárunkban”

 1. Hiánypótló ez a bejegyzés, örülök, hogy itt vagy immár nálunk 🙂

  Nálam mindig gond az öltözködés, rohamokban jelentkezik nálam a „semmi sem áll rajtam jól” érzés, ilyenkor mindig visszanyúlok a kedvenc színeimhez, csakhogy azok pont a sötétek… 🙂 (Fekete, szürke, sötétkék, legvilágosabb a khaki)

  Annyira jó ez az írás, hogy rendesen kedvet kapok a variáláshoz! A blogod elsőre nagyon megtetszett, szerintem zseniális az ötlet is, és a kivitelezés is! Gratulálok!

 2. Nagyon köszönöm, Rita, tél óta gyúrok rá (álomban/gondolatban)-amióta rátaláltam az oldaladra…Tele van a fejem ötletekkel-mostmár csak egy kis plusz szabadidő kellene hozzá, hogy mindezt megvalósíthassam…:-)
  Ha lesz rá ígény, akkor szívesen folytatom. Szép napot minden HősNő-nek!

 3. Múlt héten pénteken vettem magamnak pár új felsőt. 4 csíkosat, mindegyik pamut és élénk színű, ezek jók a mindennapi sétákhoz a fiammal. Vettem egy fehér felsőt is amin apró fekete pöttyök vannak, ez egy vékony elegánsabb darab, először a testvérem ballagásán veszem majd fel. Nálam ezek a tavaszi ruhatár frissítő darabok.
  Tetszik az írásod és gratulálok a blogodhoz!
  Én mindig bajban vagyok a kiegészítőkkel, soha nem tudom mi az ami pont elég, vagy már túl sok, az öv vagy a kendő dobja-e fel jobban a ruhámat. Szívesen olvasnék erről egy cikket.

 4. Sokáig voltam gondban a színekkel. Nem igazán tudtam beazonosítani, hogy mi áll jól, és mi nem…nem véletlenül szakma a szín- és a stílustanácsadás 😀
  Nekem a tavaszi színek azok, amik az első tavaszi virágok színei. De mivel ezek (szakember tanácsa alapján) az „én színeim”, ezért egész évben hordom őket. Bár a tiszta fehér is ezek közé tartozik, a testalkatom miatt csínján bánok vele, csak itt-ott villan ki 😉

Comments are closed.