„Rezgőkör” – játékos hangmasszázs foglalkozás piciknek

Először baba-mama jógán hallottam a Peter Hess -féle hangtálakról. A jógatanárnénink ugyanis nem csak a babák és mamáik jógáztatásához ért, hanem ezekhez a különleges Tibetből származó hangtálakhoz és az azokkal történő hangmasszázs terápiához is.
Néhány alkalommal a jóga órákon meg is mutatta nekünk ezeket az érdekes tálakat, melyek hangja misztikus hangulatot teremtett a teremben és mindnyájunk tetszését rögtön elnyerte, beleértve a babákat is, akik nagy örömmel ütötték a különböző méretű és más más hangon megszólaló tálakat.
A hangtálak egyébként a rezgésükkel gyógyítanak, a test energiamezejében keletkezett zavarok, a test és a szellem harmóniájának helyreállításában segítenek.

Egyik sóbarlangban töltött sóhomokázásunk alkalmával találkoztam újra a hangtálakkal, amikor is megtudtam, hogy a sóbarlangban rendszeresen tartanak „Rezgőkör” néven hangmasszázs foglalkozást 5-10 éves gyerekeknek, havonta egy alkalommal pedig a 2-6 éves piciknek, a bölcsis és ovis korosztálynak.
Zoé még nincs 2 éves, de a recepción meggyőztek, hogy így is érdemes ellátogatnunk egyszer a Rezgő körbe:) Mivel úgyis járunk a sóbarlangba, gondoltam mi bajunk lehet ha egyik alkalommal miközben szívjuk a gyógyító sós levegőt, nem homokozunk, hanem a hangtálakkal ismerkedünk, játszadozunk, így hagytam magam meggyőzni és bejelentkeztünk a legközelebbi foglalkozásra.

A foglalkozás jópofa volt és játékos, egy nagyon kedves, segítőkész, gyermekszerető hölgy tartotta, a gyerekeknek érdekes volt, egész hosszan lekötötte őket, bár nem tudom, hogy a második, harmadik, sokadik alkalommal is így lekötné-e őket, mikor már nem az újdonság erejével hatnak a tálak.
A „Rezgőkör” foglalkozás 45 percig tartott. Először is minden picúr választhatott egy tálat, melyet az anyukájával/apukájával együtt szólaltatott meg. Először simogattuk, kopogtattuk a tálat, barátkoztunk vele, majd kaptunk ütőt és igaziból is megszólaltatta mindenki a tálját, vagyis az abban lakó „tündérkét”, ahogy a kedves hölgy mondta:) Később bele is állhattak a babák a tálakba, mi szülők pedig rezgettük a tálat és ezáltal a babák talpát.
A legnagyobb sikere a picik között annak a résznek volt, amikor a foglalkozásvezető hölgy előhívta nekik a „csiki manókat”, azaz megtöltötte vízzel a legnagyobb tálakat és úgy megrezgette az ütővel a vizet, hogy az szó szerint ugrálni kezdett. Mi szülők ámulva néztük a pezsegve ugráló vizet, a gyerekek pedig a tál fölé tartották a kezüket, hogy megérinthessék a „csiki manót”:) baba_foglalkozás baba_mama_program hangmasszazs_terápia_gyerekeknek rezgokor sóbarlangbaba_foglalkozás baba_mama_program hangmasszazs_terápia_gyerekeknek rezgokor sóbarlang
Persze Zoé pulcsija könyékig vizes lett és amint alkalma nyílott rá beleállt a vízzel teli tálba, úgyhogy a zoknija és a nadrágja is csurom víz lett. Tehát javaslom, hogy ha valaki kedvet kap ellátogatni a hangterápiás baba foglalkozásra, váltó ruhát mindenképp vigyen a manójának:)

A hangmasszázs gyerekekre gyakorolt jótékony hatásairól bővebben olvashattok itt, én így egy alkalom után nem tudok beszámolni semmilyen hatásról, melyet a tálak Zoéra gyakoroltak volna, de jól éreztük magunkat, különleges élményben volt részünk.

Babamóka

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/