Mascarponés gesztenye torta – lisztérzékenyeknek is!!!!!
Hozzávalók:
2 db tojás
4 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé
2 evőkanál darált dió
2 evőkanál liszt
4 dkg cukor
A krémhez:
1 doboz 25 dkg-as mascapone sajt
3 dl tejszín
25 dkg gesztenye massza (házi készítésű)
4 dkg porcukor
1 tábla étcsokoládé (nem kell egy egész)
Elkészítés:
A tészta készítésénél felolvasztjuk a vajat és az étcsokit, langyos belekeverjük a tojássárgáját, majd a lisztet és a diót. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral és a tésztához adjuk. Egy 26-cm-es gömbölyű formát kivajazunk és lisztezünk, így tesszük bele a tésztát és megsütjük, kb. 15 perc alatt.
Én csak házi készítésű gesztenyét szoktam használni, bármilyen ilyen jellegű süteménynél. Egy kicsit meglazítjuk a mascapone sajtkrémet, és beletesszük a 25 dkg gesztenyemasszát, utána felverjük keményre a tejszínhabot, és ebbe a vége felé beleteszünk dr.otker fixálót és cukrot. A két anyagot összekeverjük és rásimítjuk a kész tortalapra. (Kolléganőm darált keksszel készíti el a sütemény alját.)
A tejére: felolvasztjuk az étcsokit 5-6 kanál tejszínnel és ezt öntjük a krémet öntjük a tetejére. Itt is változtattam, mivel a kolléganőm a tetejére 3 dl tejszínt felforral és ha kihűlt, abba teszi bele az 1 tábla étcsokit. Így a teteje krémesebb lesz.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető, lisztérzékenyeknek is ajánlom, mivel csak 2 evőkanál liszt kell a tésztájába.
Ezt a receptet is Blahunka Ági küldte, köszönjük Neki!!!
Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot
megszorítások
nélkül, ésszerűen?
Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és
spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!
https://www.hosnok.hu/20ezer/
Kapcsolódó cikkek:
One thought on “Mascarponés gesztenye torta – lisztérzékenyeknek is!!!!!”
Comments are closed.
a lisztérzékenyeknek ajánlott torta készítésekor kilisztezni a formát, meg lisztet tenni bele???????????? mert az a kicsi úgysem árt??? el kéne olvasni, mielőtt kiteszitek…