Túrós-málnás ketogén desszert

A ketogén diétában az egyik legnehezebb dolog az édesség kérdése, hiszen még gyümölcsöt sem tanácsos enni, ha nem akarjuk feladni a diéta jótékony hatásait. A ketogén diétában ugyanakkor mindenki a saját ketogén diétáját csinálja, nincs két egyforma ketogén diéta, mégis működik.

Most mutatok egy túrós-málnás ketogén desszertet, ami gyakorlatilag pillanatok alatt készen van, és a saját diétádhoz tudod szabni a gyümölcs, és a cukor mennyiségének személyre szabott adagolásával.

Túrós-málnás ketogén desszert

 

Túrós-málnás ketogén desszert
Túrós-málnás ketogén desszert

Hozzávalók 5 adaghoz:

Fél kilogramm túró

2-3 deci tejföl

1-2 deci tejszín (izlés szerint, attól függően, mennyire tömören vagy lazán szereted ezt a desszerttípust)

Édesítőszer (én azt használom, amit kávéba is szoktam, ebből 14-15 „bogyó” kell ekkora adaghoz, de akkor már nagyon édes lesz)

Fagyasztott vagy friss málna

1 csomag porított zselatin – vagy 1 csomag expressz zselatin

Vanília (igazi, vagy aroma)

Néhány csepp citrom (igazi vagy aroma)

Pici cukor vagy vaníliás cukor

1-2 kiskanál Fehérjepor (vaníliás)

Elkészítés

Hihetetlenül bonyolult az összeállítása 😉 gyakorlatilag csak a zselatin milyensége adhat némi plusz munkát.

Ha por vagy lap zselatint használsz, akkor azt előzőleg kevés langyos vízben fel kell oldani. Ebbe a langyos vízbe mehet az édesítőszer is, hogy feloldódjon az is. Ha expressz zselatinport használunk, akkor az édesítőszert külön fel kell oldani pici vízben, mert az expressz zselatinpor azonnal mehet a krémbe, előzőleg nem kell oldani.

Az összes többi hozzávalót egy nagy tálban össze kell keverni: a túrót, a tejfölt, a tejszínt, a vaníliával, citromlével (aromával) ízesíteni, és mehet bele egy pici cukor is, meg a fehérjepor ízlés szerint. Majd a végén kell belekeverni a zselatint: ha a langyos vízben feloldós zselatinunk van otthon, akkor a langyos vizes, édesítőszeres elegyet kell beleönteni, jól összekeverni az egészet. Ha expressz zselatint használunk, akkor a por közvetlenül mehet a krémbe.

Kapunk így egy közepesen tömör tejfölös-túrós masszát, ami a hűtőben kb. 1 óra alatt szépen meg fog dermedni.

Kis tálkákba kanalazzuk – vagy ha olyan az állaga, öntögetjük -, a tetejére málnát szórunk – a gyümölccsel nem kell túlzásokba esni -, és mehet a hűtőbe.

Olyan tömény ez a desszert – hiszen tele van fehérjével -, hogy gyakorlatilag főétkezésnek is elég egy ekkora adag, ha valaki diétázik.

Jó étvágyat 🙂