Mascarponés gesztenye torta – lisztérzékenyeknek is!!!!!

Hozzávalók:


2 db tojás
4 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé
2 evőkanál darált dió
2 evőkanál liszt
4 dkg cukor

A krémhez:
1 doboz 25 dkg-as mascapone sajt
3 dl tejszín
25 dkg gesztenye massza (házi készítésű)
4 dkg porcukor
1 tábla étcsokoládé (nem kell egy egész)

Elkészítés:


A tészta készítésénél felolvasztjuk a vajat és az étcsokit, langyos belekeverjük a tojássárgáját, majd a lisztet és a diót. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral és a tésztához adjuk. Egy 26-cm-es gömbölyű formát kivajazunk és lisztezünk, így tesszük bele a tésztát és megsütjük, kb. 15 perc alatt.
Én csak házi készítésű gesztenyét szoktam használni, bármilyen ilyen jellegű süteménynél. Egy kicsit meglazítjuk a mascapone sajtkrémet, és beletesszük a 25 dkg gesztenyemasszát, utána felverjük keményre a tejszínhabot, és ebbe a vége felé beleteszünk dr.otker fixálót és cukrot. A két anyagot összekeverjük és rásimítjuk a kész tortalapra. (Kolléganőm darált keksszel készíti el a sütemény alját.)
A tejére: felolvasztjuk az étcsokit 5-6 kanál tejszínnel és ezt öntjük a krémet öntjük a tetejére. Itt is változtattam, mivel a kolléganőm a tetejére 3 dl tejszínt felforral és ha kihűlt, abba teszi bele az 1 tábla étcsokit. Így a teteje krémesebb lesz.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető, lisztérzékenyeknek is ajánlom, mivel csak 2 evőkanál liszt kell a tésztájába.

Ezt a receptet is Blahunka Ági küldte, köszönjük Neki!!!

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

KonyhaVarázs

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

One thought on “Mascarponés gesztenye torta – lisztérzékenyeknek is!!!!!”

  1. a lisztérzékenyeknek ajánlott torta készítésekor kilisztezni a formát, meg lisztet tenni bele???????????? mert az a kicsi úgysem árt??? el kéne olvasni, mielőtt kiteszitek…

Comments are closed.