Hogyan rajzoljunk arcot?

Hogyan rajzoljunk arcot?

Még a leggyakorlottabb rajzolók számára is az egyik legnehezebb feladat az arc megrajzolása. Biztosan te is próbáltad már valamelyik ismerősöd arcát megörökíteni, aztán láttad, hogy teljesen más lett az eredmény.

Hogyan fogjunk hozzá?

Hogyan rajzoljunk arcot?
Hogyan rajzoljunk arcot?

Grafitceruzából érdemes puhábbat választani és legyen kéznél radír, a maszatoláshoz pedig zsebkendő.

Mik a helyes arányok? Aki anatómiát tanult korábban, annak most könnyű dolga van, de szerencsére ez is megtanulható. Százával vannak a világhálón olyan oktatóvideók, amik megmutatják, hogy mik a pontos arányok, hogyan rajzoljunk arcot. Hol helyezkedik el a szem tengelye, az orr, a száj és a fül.

Megnézzük a videót és mégsem tudjuk, hogy hogyan rajzoljunk arcot? Ez előfordul.

Azonban jó hír, hogy számos olyan jobb agyféltekés rajztanfolyam létezik, ahol az ehhez vezető lépéseket megtanulhatjuk, akár 4 nap alatt. Nem csalás, nem ámítás. A tippek és trükkök mellett, amit ezek a tanfolyamok adnak, az egy teljesen más látásmód. Egy teljesen új szemlélet. Úgy nézed a tárgyakat, az embereket, ahogy eddig nem. Sőt a tanfolyamot követően is, furcsán kezded nézni az emberek arcát. Ezzel óvatosnak is kell lenni. A gyakorlatok során ezt az újfajta „képességet” lehet begyakorolni és egész hihetetlen eredmény érhető el. Csak meg kell nézni az „előtte” és „utána” képeket. A jobb agyfélteke bekapcsolásával elveszítjük a racionális énünket, nem akar a bal agyfélteke lebeszélni, megmagyarázni, elhitetni már semmit. Csak szárnyalni akar. Méghozzá elképzelhetetlen magasságokba. Hódítani és valami soha el nem képzelhetőt létrehozni. Alkotni.

A szem a lélek tükre?

Főleg, ha le kell rajzolni. Itt dől el minden. Hiába minden helyére rajzolt kontúr, megfelelő árnyék, ha a szem nem úgy sikerül, ahogy elképzeltük. A legpontosabban a szemet kell megrajzolni, hisz egy vonal, egy ív lejjebb, egy világosabb árnyalat, és már nem is annak a szemét rajzoltuk le, akiét szerettük volna. Nemhiába, nincs két egyforma szem.

Mik a leggyakoribb hibák?

  • Az arányokat nem találjuk el
  • Nem megfelelő puhaságú ceruzát használunk
  • A szem kidolgozása nem elég alapos
  • Az orrnyereg megrajzolása során kontúrt használunk árnyékolás helyett
  • Nem vagyunk elég bátrak a fekete szín használatával, a színárnyalatok csak egy részét aknázzuk ki
  • Nem hiszünk magunkban eléggé

Ezeket a hibákat természetesen azok nem követik el, akik a jobb agyféltekés módszereket alkalmazzák. Egy ilyen rajztanfolyam elvégzése után bizonyára tudni fogjuk, hogyan rajzoljunk arcot.

Kiszerveznéd a szövegeid írását? A RitArt Referenciák kategóriába sorolt cikkek minőségéhez és tartalmához hasonló cikkek megírását vállaljuk kreatív szövegírói szolgáltatásunk keretében.

Szövegírás – RitArt Academy