Hogyan öltözködjek?

Hogyan öltözködjek? Manapság egyre nagyobb szerephez jut az öltözködés, mint az önkifejezés egyik legfontosabb eszköze, ennek következtében pedig egyre többen teszik fel ezt a kérdést.

Hogyan öltözködjek?
Hogyan öltözködjek?

Sokan alábecsülik a jelentőségét, pedig, ha megtanuljuk, hogyan öltözködjünk személyiségünknek és testalkatunknak megfelelően, egy egészen új világ tárulhat ki előttünk.

Azt hiszed túlzás az állításom? Próbáld ki! Ahhoz, hogy tudd, hogyan öltözködj, el kell sajátítani néhány alapszabályt – aztán lehet ezeket megszegni, hogy egy kis izgalmat vigyünk a történetbe!

Az első és legfontosabb szabály, hogy ne akarjunk senkit lemásolni, hanem találjuk meg a saját stílusunkat, amely a lehető legpontosabban tükrözi egyéniségünket. Gondold át, mi a fontos számodra az életben, miket szeretsz, mi a kedvenc színed, szabásod, anyagod, és próbáld ezeket beépíteni a ruhatáradba. Hiába mondják a szakértők, hogy az év színe a lila, ha téged a hideg ráz tőle, akkor felejtsd el. Ne akard mindenáron követni az aktuális trendeket, mert egyrészről erőltetettnek fog hatni, másrészről te sem fogod magad jól érezni. Ez egy hosszú folyamat, amely nem megy egyik napról a másikra, de hidd el, idővel egyre jobban és jobban rá fogsz érezni.

Hogyan öltözködjek?
Hogyan öltözködjek?

Fontos az is, hogy a testalkatunknak megfelelően öltözködjünk.  Persze, meg lehet ezt szegni, de többnyire nem érdemes – ugyanis ez fogja a legnagyobb önbizalom-löketet adni. A megfelelő színek, szabások, anyagok igazi optikai tuningot jelentenek.
Ehhez elsőként érdemes megállapítani az alakunkat. Létezik néhány „alap testalkat”, de kevés emberre igazak ezek teljes mértékben. Láttál már homokóra alkatot? Biztosan, de azért lássuk be, nem szaladgál az utcákon annyi tökéletes homokóra. Az egyiknek picit szélesebb a csípője, a másiknak kicsit vastagabb a dereka, a harmadiknak pedig csapottabbak a vállai. Használjuk a testalkat-meghatározást egyfajta kiindulópontnak, és merjünk elrugaszkodni.

Na, most jön a csavar! Kitapasztaltuk, hogy mi illik a személyiségünkhöz, mik azok az elemek, amelyek leginkább kifejezik az egyéniségünket, rájöttünk, hogy milyen fazonok emelik ki legelőnyösebben az alakunkat – tehát megtanultuk az alapszabályokat. Ha ismerjük a szabályokat, akkor pedig meg is szeghetjük őket, persze csak bizonyos határok között. Innentől kezdve ugyanis olyan önbizalommal rendelkezünk, amely megengedi, hogy olykor-olykor úgy döntsünk, hogy kísérletezünk valami újjal, valami szokatlannal, azaz valami roppant izgalmassal. Megtetszik egy olyan minta, amely távolabb nem is állhatna tőled? Vedd fel! Hidd el, csak úgy ragyogni fogsz, hála a magabiztosságnak. Bátran párosíts olyan darabokat, amelyeket ezelőtt sosem mertél volna. Tetszik a kockás a csíkossal? Üti egymást a két minta? Kit érdekel, ha tetszik? A kulcsszó ezen van: ha tudod viselni, akkor gyakorlatilag bármi jól tud – és jól fog – állni.

Ha elsajátítod ezeket a tippeket, és beépíted az életedbe, mindig tudni fogod, hogyan öltözködj.

Egyet azonban ne felejtsünk el: az öltözködés nem a szabályokról, a korlátokról szól. Ez egy játék. Merjünk vele kísérletezni!

RitArt Copywriting

Kiszerveznéd a szövegeid írását? A RitArt Referenciák kategóriába sorolt cikkek minőségéhez és tartalmához hasonló cikkek megírását vállaljuk kreatív szövegírói szolgáltatásunk keretében.

Szövegírás – RitArt Academy