Valamelyik nap egy gyerekfilmet néztünk a fiammal, amiben a gyerekek szuperhőst akarnak választani maguknak. Mindenki beöltözhet egy szuperhősnek és a zsűri közöttük szavaz. A szempontok: kinek milyen szuperruhája van, miben tud segíteni az embereknek és milyen szupererővel rendelkezik, aminek révén le tudja győzni az ellenfeleket. Vajon ki nyert?

A filmben sok gyerek beöltözött szuperhősnek, volt aki lézerfegyverrel próbálkozott, volt, aki az izomerőt vetette latba, mások pedig láthatatlanná tevő köpennyel érkeztek. Ám egyikük sem nyert, mert egy versenyző mindenki fölé tudott kerekedni a szupererejével. Neki mindeössze két fémlemez volt a lábához erősítve és amikor azokat egymáshoz dörzsölte (nagyjából olyan hang volt, mint amikor a körmödet húzigálod a táblán :)), minden ellenség fejvesztve menekült. Így végül ő nyerte meg a versenyt.

szuperhősnő marketing

Mi ebből a tanulság? Hogy nem izomerőből kell megnyerni a versenyeket az életünkben. Jómagam alapvetően „jómunkásember” típus révén hajlamos vagyok arra, hogy ha valami nem megy, akkor veszek egy nagy levegőt és erőltetem még egy kicsit. Dolgozok rajta, még többet beleteszek és végül vagy nyerek vagy pedig csak nagyon elfáradok.

Pedig tudhatnám (hiszen Einstein is megmondta), hogy egy feladatot úgy kell megoldani 1 óra alatt, hogy 59 percet gondolkodsz a megvalósításon, majd egy perc alatt elvégzed. Hát ez az, amiért ez a versenyző nyert. Nem azon törte a fejét, hogyan tud még nagyobb, még veszélyesebb fegyvert kreálni. Sőt: még csak nem is fegyverben gondolkodott!

Azon törte a fejét, hogyan tudja másként csinálni, mint mások és mivel tud egészen más hatást elérni. Erre a képességre van szükséged akkor, ha jobban szeretnéd végezni a munkád, okosabban szeretnéd beosztani az idődet, vagy jobban csinálni a vállalkozásod marketingjét. Hogyan lehetnék egészen egyszerű módszerekkel hatékonyabb, mint mások? – ezt a kérdést kell feltenni magadnak.

És még egy fontos tanulság a meséből. A szuperhősök legfontosabb tulajdonsága, ami megkülönbözteti őket az átlagemberektől: hogy harisnyát hordanak! De emögött ne próbáljunk meg mélylélektani mondanivalót keresni 🙂

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/