“Én mindig bajban vagyok a kiegészítőkkel, soha nem tudom mi az ami pont elég, vagy már túl sok, az öv vagy a kendő dobja-e fel jobban a ruhámat. Szívesen olvasnék erről…”

A női leleményesség kifogyhatatlan, ha hódításról és/vagy praktikumról esik szó.

Táska és cipő… Öv és kalap… Bizsuk, ékszerek…és más finomságok…

Bár apróságoknak tűnnek, ördöngös hatalmuk lehet!

A kiegészítőknek két fontos tulajdonságuk van:

* funkcionalitás: szó szerint kiegészítik az öltözéket, mintegy pótolva annak valamilyen praktikus hiányosságát
* esztétikum: figyelmet keltenek, és gyönyörködtetnek.

Akármivel toldjuk is meg az öltözékünket annak oka van-, mégis megtörténhet, hogy nem mindig vagyunk tudatában ennek a kettősségnek. Bizonyos kiegészítőknél hajlamosak vagyunk egyik tulajdonságot előtérbe helyezni a másikkal szemben.

Mindenki tisztában van azzal például, hogy az öv megtartja derekunkon a laza nadrágot/szoknyát, és kiemeli a vékony derekat. De arra kevesen gondolnak, hogy stratégiai elhelyezése megnyújthatja az alakot és segít elrejteni a kis úszógumit.

Hasonlóan tudjuk, hogy egy szép medál gyönyörködtet, de vajon elő vesszük-e akkor is, amikor kis takarást szeretnénk egy mély dekoltázsra?

Arra törekedni kell, hogy a kiegészítők összhangban legyenek a ruházatunkkal, az alkalommal is, és persze saját személyiségünkkel is. Kis filigrán nő ne aggasszon, magára súlyos bizsukat mert el fogja nyomni, nagyobb termetű, sportos alkaton viszont elvész a cérnavékony nyaklánc.

A figyelem felkeltését később a bezsebelt tekintetek

· megtartása

· megvezetése

is kiegészítheti.

A szemünk rátapad és mintegy körbe jár egy szép kiegészítőn.

Figyeljétek csak meg!

Nem mindegy hogy van megkötve a sál vagy, hogy milyen hosszú a nyaklánc. Ha a sálnak hosszan csüngő végei vannak, akkor szépen megosztja az alakot, és a szemünk fel alá fog futni rajta, ahányszor csak rá nézünk. Mivel mindez egy függőleges vonal mentén történik, viselője egyből magasabbnak és soványabbaknak tűnhet.

Hasonlóan, ha valakinek pattanásos arcbőre van, esetleg eltekinthet a nagy fülbevalók viselésétől. Ahelyett hogy a fülbevalók által az arcához kötné a figyelmet, hordjon inkább érdekes, hosszú nyakláncokat, színes/kézműves karkötőt, ami éppen, hogy eltereli azt a problémás részről.

A kiegészítők által nyújtott esztétikum a méret, a forma, az anyag, a stílus és a szín kombinációja. Ezekből elég, ha csak egy/maximum kettő hangsúlyos:

* egy fényes, élénkpiros, fodrokkal díszített, hüllőbőrszerűen texturált, lakkbőr válltáskát még elképzelni is nehéz, nem hogy hordani.
* ha már piros, és hüllőbőr akkor legyen sima borítéktáska

Van úgy, hogy azt szeretnénk, a kiegészítőnk beleolvadjon az összképbe, vagy éppen azt, hogy kontrasztosan kiemelkedjen az egészből. Csak pár példa:

* egy formális alkalommal készült, céges (csoport-) fotón esetleg nem az a cél hogy minden szemlélőnek a fent említett piros lakk táskánk üsse ki a szemét, legelőször. Kivéve persze, ha mi magunk vagyunk a Nagykövet Asszony…
* másrészt viszont, a kabáttól eltérő színű válltáska, kitakar egy részt az alakból-így szépen slankíthat, a kabáttal azonos színű pedig erősíthet.

Bizonyos kor fölött a kiegészítők segíthetnek a trendek ízléses megjelenítésében.

* egy ocelot mintás táska pl. gusztusosan feldobhat egy sima monokromatikus öltözéket, midőn ha az állatminta valamelyik nagyobb felületű ruhadarabon jelenik meg, nem biztos, hogy javára válik viselőjének…

Kényes dolog még, a kiegészítők mennyisége/száma is.

Én azt tapasztalom, ez erősen személyiség és alkalomfüggő. Van akin/ahova egy darab is elég, és van akin/ahova a jóval több is szépen mutat de, a smink aranyszabályához hasonlóan (vagy a száj, vagy a szem) hajlok rá, hogy a kevesebb néha több! Gondoljunk csak arra, hogy túl sok megfigyelni való fárasztja a szemet, és elvonja rólunk /a témánkról a figyelmet-ami mégsem lehet a végső cél.

Persze, ha Lolitának szeretnénk öltözni…

Egy legyen inkább, de az szemrevaló és ütős!

* Ti észreveszitek másokon a kiegészítőket? Mi az, ami tetszik, és mi az, ami nem?

* Melyik az a kiegészítő, amelyik nélkül ki sem tennétek a lábatokat otthonról? Miért ragaszkodtok hozzá?

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

One thought on “Az ördög a kiegészítőkben rejlik?”

  1. herogirl: köszönöm a cikket, a következő vásárlásnál nem leszek olyan elveszett a kiegészítők között.
    Én a szép láncokat,táskákat szeretem.
    Sálakat általában ősszel és télen hordok csak, de nemrég láttam a metrón egy fiatal nőt, farmerben, spagettipántos toppal, a nyakában pedig egy hosszú finom anyagú sál volt. Elsőre fura volt a toppal, de a színek remekül kiegészítették egymást.
    25 fokban eszembe nem jutna ilyen összeállítást felvenni, de érdekes és egységes volt az összkép. Azt hiszem ezen túl én sem csak hűvös időben fogok sálat tenni a nyakamba 🙂

Comments are closed.