985578_clocks
Kezdj új időszámítást!

Március elsejével elkezdődött a meteorológiai tavasz, és nemsokára az órát is átállítjuk a nyári időszámításra.

Itt az ideje, hogy te is új időszámításra térj át, ha úgy érzed, szétfeszítenek a mindennapi tennivalóid, és a szabadnapjaid is csak arra mennek el, hogy bepótold, amit máskor nem tudtál elintézni.

Sokszor szóba került, hogy a női léttel milyen sok szerep és feladat jár egyszerre.  Ezek összehangolása nem kis munka, pláne hatékonyan. Te is irigykedve nézed azokat a nőket, akiknek mintha mindig mindenre jutna ideje: a lakása csillog a tisztaságtól, van ideje nem hogy sütni-főzni, de még önmagára is? Vagy csodáltad már magadban az édesanyádat amiatt, hogy volt energiája minden nap miután a munkából hazaért, nekiállni az “otthoni robotnak”? Az az igazság, hogy ma már ezt nehezebben tesszük meg…

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---

Az egyre összetettebb, rohanósabb mindennapok, az egyre nehezebben kezelhető feladatmennyiség, az időhiány sokszor bosszantó jelenségek formájában ölt testet: késés, kialvatlanság, nem jut időd a szépségápolásra, figyelmetlenség, feledékenység, és akár az is, hogy összetöröd a kocsit…

Hogy a tavasz beköszöntével te is egy új, az életedet megkönnyítő  időszámításra térhess át, kezdd egy nagyon egyszerű gyakorlattal:
határozd meg szigorúan, hogy mire mennyi időt szánsz, és figyeld az órát!

Más szóval: végezd időre a feladataidat – de komolyan, mert azok a dolgok lopják az idődet igazán, amiknél a fél szemed nincs az órán.

Meg kell írnod egy hivatalos levelet? Ne tölts el vele többet, mint fél óra! Onnantól kezdve, hogy leülsz a gép elé, addig, amíg kinyomtatod, vagy e-mailben elküldöd. Igen, ez azt jelenti, hogy talán nem lesz tökéletes, de ne merülj bele mélységeiben jobban annál, mint ami fél órába belefér.

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Vacsorát kell főznöd este, mert nálatok az esti közös étkezés szent? Ne gondolkozz fél óra főzőcskézésnél többet igénylő ételekben! Becsapós dolog, mert még egyszerű ételek is, amire azt gondolnád, egy pillanat alatt összedobod, könnyen másfél órás konyhai elfoglaltságba torkollhatnak. Miért ne spórolj meg magadnak egy órát, ha a “30 perces vacsora” limitet szem előtt tartva sikerülhet?

El kell intézned néhány hívást? Döntsd el, hogy pl. délelőtt 10-ig muszáj túl lenned rajtuk! Ne halogass, ha csak lehet. A halogatás az egyik legártalmasabb megszokás az ellen, hogy haladni tudj az életben.

Ennek a módszernek a lényege, hogy megtanulod az idődet, a saját időhasználatodat.  Ez mindenkinél más és más lehet: egy alaposabb embernek minden több időbe kerül, mint egy kevésbé “szőrszálhasogatónak” – és ezeket egyszer pontosan meg kell tapasztalnod magadról, hogy megtanuld felgyorsítani, hatékonyabbá tenni a napjaidat.

A késés például elkopik az életedből ezzel a módszerrel, mert a saját időfelhasználásodat megtanulva tudni fogod, mennyi idővel számolj, hogy mindig odaérj, ahová kell. Hosszú évek óta először sikerült elsőként befutnom az osztálytalálkozómra (mi ezt gyakran rendezünk, nem csak négyévente), úgy, hogy még sütit is tudtam sütni a bulira előtte (ez nálam nem semmi).

És hogy miért szükséges mindez? Egyszerűen azért, mert a mai élettempó nem hagy időt neked arra, hogy mindent csak úgy komótosan intézz. Csak akkor érheted el a komótosabb, kényelmesebb mindennapokat, ha alkalmazol néhány trükköt, ami segít benne: csökkenti az időráfordítást, leegyszerűsíti a feladatokat, megritkítja a elintéznivalók mennyiségét.
Pont úgy, mint ahogy ma már nem postakocsit, hanem autót használunk arra, hogy eljussunk A pontból B-be, mert bár a postakocsi is remek, nem mondom, de autóval azért gyorsabb.

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---

2 thoughts on “Térj át új időszámításra, és teremts időt magadnak!”

 1. Egyetértek:) Időt meghatározni, és amennyire lehet, betartani.
  Amivel még kiegészíteném: aki még nincs tisztában vele, az figyelje ki, mikor a leghatékonyabb egy-egy típusú feladatban, és próbáljon ennek megfelelően időzíteni.
  Pl. hivatalos leveleket írni, feladásra előkészíteni csomagokat én reggel tudok jól, pontosabban kb. fél 9-től, max 9-ig. Addigra már egész máshol jár az eszem, jön a netezés.
  Vagy tudom, hogy írni du. tudnék leginkább pont abban az időben, amikor menni kell a kicsiért. Így igyekszem a másik termékeny időszakom erre fordítani- ez pedig kb 9-től délig tart.
  Az energiám jól el is fogy a nagy intenzitásban:)

 2. Azt hiszem, én reménytelenül gyógyíthatatlan vagyok, mi az időm ilyen beosztását illeti. De az az igazság, hogy nem is akarok így élni. Egyszerűen nem tetszik nekem az a világ, ahol percre be kell osztanom az időmet, előre el kell terveznem mindent, aztán majd még bűntudatom is lehet, ha nem tartom be a szoros napirendet, ha nem vagyok elég hatékony. Bizonyára, ezzel a szemlélettel nem is fogok karriert csinálni, szerencsére nem is vágyom erre.
  Olyan világban szeretnék élni, ahol mondjuk napi 3-4 órában elég dolgoznom ahhoz, hogy előteremtsem a szükséges javakat és a többi időmet pihenésre, hobbira és a kapcsolataim ápolására fordíthatom.
  Amikor nem kell arra figyelnem, hogy max. 30 percem van a vacsora elkészítésére, mert az is egy örömteli dolog és remek lehetőség arra, hogy beszélgessek a családommal.
  Sokkal szívesebben élnék olyan világban, ahol postakocsival lehet közlekedni és ez senkit nem stresszelne.
  Hát ez van.

Comments are closed.