Nézzünk néhány hasznos cikket a pozitív gondolkodással kapcsolatban…

Sok helyen olvastam én is elkezdtem alkalmazni a 21 napos alapszabályt, több kevesebb sikerrel. Mikor nem sikerült természetesen kudarcként éltem meg. Rita rávilágít a cikkében arra, hogy hogyan használjuk helyesen  a 21 napos alapszabályt..

A 21 napos szabály ellentmondása

https://www.hosnok.hu/a-21-napos-szabaly-ellentmondasa/

Tehát, ha mondjuk szeretnél átállni az esti elmosogatásra, hogy reggel szép rend várjon a konyhában, akkor úgy fog ez beépülni a mindennapjaidba, hogy az első 21 napon még nagyon oda kell figyelned arra, hogy meg is valósítsd az esti mosogatást, és még véletlenül, se halaszd reggelre, a 22. napra meg már beépül az életedbe, megszokottá, rutinná válik, szinte le sem bírsz szokni róla…

Rita fantasztikusan elmagyarázza, hogy mit is jelent a gondolat teremtő ereje. Hogyan magyarázzuk el gyerekeinknek, a gondolat teremtő erejét? Leegyszerűsíti, érthetően leírja mit is jelent a gondolat teremtő ereje…

A gondolat teremtő ereje? Mi az?

https://www.hosnok.hu/a-gondolat-teremto-ereje-mi-az/

Mivel tudatosan nem tudod magad arra rávenni, hogy NE gondolj valamire – ne gondolj a rosszra, ne gondolj a negatívumokra, ne gondolj erre-arra-amarra, ezért inkább azt a módszert kell választanod, hogy tudatosan valami szépre és jóra gondolsz. Ez a kezdet.

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Vidi Rita következő cikkében a beállítottságról. Részletesen leírja, hogy mi a különbség a pozitív és negatív beállítottság között, természetesen használható gyakorlatot is ír arról, hogy hogyan legyünk pozitív beállítottságúak…

Mit hiszel magadról?

https://www.hosnok.hu/mit-hiszel-magadrol/

Ma rövid leszek, de lényegre törő: csak két variáció van.
Vagy pozitív beállítottságú vagy, vagy negatív.

Vagy bármire képesnek érzed magad, vagy semmire sem érzed magad képesnek. Nagyon nincs átmenet. A beállítottságodat nagyon nagy arányban az határozza meg, hogy mit hittél el magadról. Eddig.

Majorosi Zsuzsi cikkében rávilágít arra hogy a kudarcokat ne negatívként éld meg. Hogyan vállnak a kudarcok hosszútávon hasznunkra? Erről ír Zsuzsi a következő cikkében…

Sosem érnek kudarcok? Sajnállak érte!

https://www.hosnok.hu/sosem-ernek-kudarcok-sajnallak-erte/

Aki ismer tudja, hogy a kudarc az egyik vesszőparipám, mert szerintem a mi társadalmunk teljesen rosszul ítéli meg.A kudarcot ugyanis negatívumként kezeljük, pedig véleményem szerint legrosszabb esetben is semleges. Hosszú távon mindenképpen hasznunkra válik, mindjárt azt is elmondom miért gondolom így.

Rita a következő cikkében sok önbizalmat ad, és megmutatja, hogy hogyan lássuk magunkat szépnek, hősnőnek 🙂

Aki belül szép, az kívül is?

https://www.hosnok.hu/aki-belul-szep-az-kivul-is/

Tegnap találkoztam egy régi kolléganővel, aki 4 év után nemes egyszerűséggel közölte, hogy „Rita, te egyre szebb vagy!”.

Valljuk meg őszintén, mikor egy nő mond ilyet, akkor az számunkra, szintén nők számára az a nap jokere :).

Igazság szerint nem vagyok szebb, nem vagyok egyre szebb, de az biztos, hogy valami olyan van itt bennem, amivel a volt kolléganőm mostanában ritkán találkozik: elégedettség, biztonságérzet, tervek, célok, vidámság, öröm, és ha kiemelhetek valami fontosat: az elfogadás.