Amit nem ismerünk eléggé, attól szorongunk – így van ez a pénz esetében is.
Nézzünk egy listát arról, hogy nálad mi lehet a helyzet – végy egy tollat, és jegyezd fel az igeneket. Persze számold is meg őket.

Mi igaz rád az alábbiak közül:

 • aggasztanak a személyes pénzügyeid,
 • nem igazán látod át a pénzügyeket, kevés a hatékony és eredményes pénzmenedzseléshez az információd, a kapaszkodód,
 • hiányoznak a bevált jó gyakorlatok és minták a pénzbeosztáshoz, a pénzgazdálkodáshoz,
 • kifolyik a kezedből a pénz, úgy érzed: nem tudod beosztani,
 • nehézséget okoz számodra a kifizetni valók fajsúlyozása,
 • kihívást jelent hosszabb távra tervezni, mert még a havi pénzügyi tervezés is gondot okoz,
 • jobb példát szeretnél tovább adni a gyerekeidnek,
 • a helyes pénzügyi tervezéshez gyakorlati útmutatókra, jó megoldásokra van szükséged.

Ha 8 kérdésből több mint felére igennel válaszoltál, akkor nagy eséllyel benne vagy a pénzügyi mókuskerékben. És bizonyára nem egyszer szorongtál már, amiatt, hogy miből fizeted ki a csekkjeidet, netán állítottad azt is, hogy a pénz nem érdekel – miközben pont állandóan kénytelen vagy vele foglalkozni, mert valahogy sosincs elég belőle. Vagy hiába vállaltál több munkát, a pénzed valahogy mégsem lett elég. De ha még van is elég jövedelmed, mókuskerékben érzed magad – mintha a pénz irányítana téged, és el sem tudod képzelni, hogy ennek egyszer vége legyen.

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Pedig ezt meg lehet állítani – van megoldás!

Írtam már a pénz 3 arcáról, s ezek közül hamarosan: 2009. augusztus 16-án, vasárnap a racionális oldalt vesszük górcső alá. Pénzügyi tervezés szemináriumot tartunk nőknek – csupa női előadó segíti a résztvevőket: rajtam kívül Dusik Andrea független vezető pénzügyi tanácsadó, Kéner Eszter Google-Angyal, és meglepetés előadónktól, Bagdi Bella mantra énekesnőtől egy bőség koncertben is részed lehet.

Augusztus 8-án, szombaton éjfélig tudsz jelentkezni – a nagyon alapos és részletes tájékoztatót itt olvshatod a női pénzügyi tervezés szemináriumról:
http://www.gazdagnok.hu/penzugyitervezes1/

A HősNők.hu olvasóinak, ha jelentkeznek a női pénzügyi tervezés szemináriumra meglepetés ajándékot adunk – a megjegyzés rovatba a jelentkezési lapon ez esetben írd be/írjátok be: Hősnők.hu-ról jelentkezem, kérem a meglepetés ajándékomat!

Tehát ne feledd! Augusztus 8-án, szombaton éjfélig tudsz jelentkezni – a női pénzügyi tervezés szemináriumról a részletes tájékoztatót és jelentkezési feltételeket itt olvashatod:
http://www.gazdagnok.hu/penzugyitervezes1/

Érjük el, hogy ne a pénz uraljon téged, hanem te kontrolláld őt! Minél inkább tudatos vagy, s ellenőrzésed alatt tartod a saját készpénzáramlásodat, annál inkább megszűnnek a szorongásaid – gyere hát a “félelemszelidítő” női pénzügyi tervezés szemináriumra!

Chi*** Csapó Ida

http://www.gazdagnok.hu

3 thoughts on “A pénz ural téged, vagy te tartod kordában őt?”

 1. Épp ma csináltam költségvetést. Nekem nem tanácsokra lenne szükségem, hanem háromszor ennyi fizetésre. 🙂

 2. de legalább már azt is tudod konkrétan!
  hidd el, sokan ezzel sincsenek tisztában.
  egyébként Ida abban is segít – nekem például aranyat érnek a vele való telefonbeszélgetések is -, hogy hogyan teremtsd elő azt a háromszoros pénzt!

 3. Tudod, Ciccafijju, nagyon fontos, hogy kevés v. kevesebb pénzzel is jó szokásaink legyenek – ugyanis nagyobb pénzzel sokkal nagyobbat durran egy-egy hiba. És kár lenne érte!
  Ezért is nagyon fontos a pénzügyi ÖNismeret (is)!

  Egyébként a készpénzáramlás nyomon követés az ALAP – utána még jó sok teendő van. Például biztonsági tartalékot képezni – és a többi, és a többi 🙂

  Ida ***

Comments are closed.