Nikolettel egy tréningen találkoztam először. Én előadtam, ő pedig a közönség soraiból figyelt. De hogy! Tipikusan az a nő, aki úgy tud figyelni, hogy már azzal is felhívja magára a figyelmet. 🙂 Olvasd, sőt, jegyzetelj, mert nagyon fontos dolgokat ad át már ebben az interjúban is!

***

Pozsgai Nikoletta, kineziológus és karrier-coach vagyok, szakterületem a női önmegvalósítás. A területek szerteágazónak tűnhetnek, de pont a személyes kiteljesedés segítése köti őket össze és remekül kiegészítik egymást. A kineziológia és a coaching olyan önismereti és önfejlesztő módszereket tartalmaz, melyekkel feltérképezhetővé válik az egyéni életút, megtalálható az életcél és melyek hozzájárulnak a személyes képességek kibontakoztatásához, az elérhető legteljesebb élet megteremtéséhez.

Pozsgai Nikoletta
Pozsgai Nikoletta

Egy kicsit konkrétabban:
A karrier-coaching módszerével segítek megtalálni a „valódi hivatást”, célkitűzést és tervezést tanítok, megvalósítást ösztönzök.
Kineziológusként „blokktalanítok”, azaz az élet legfőbb területein előforduló nehézségek leküzdésében, az álmaid megvalósításában, a testi-lelki akadályok és hátráltató minták oldásával  a belső béke elérésében és a bőség megélésében tudok hatékony segítséget adni.
Feltárom a személyes siker útjában álló akadályokat, oldom azok gyökér okait és az ajánlott megerősítő gyakorlatok alkalmazásával képessé válsz harmonikusabb és teljesebb életet élni.
A kineziológia módszere iránt igazán elkötelezett vagyok, mert a saját és a klienseim életén tapasztalom a jótékony hatásait.

Ha életcélról kérdezel, akkor az egyéni önmegvalósítási út feltérképezése és a személyes kibontakozás segítése a válaszom. Küldetésemnek tekintem a női kiteljesedés segítését, a nők társadalmi és munkaerő-piaci helyzetének javítását, a női önmegvalósítást! Ezen a célon dolgozom a mindennapokban a személyesen és online is, a www.noionmegvalositas.hu oldalam segítségével, ami egy igazi erő-forrássá és tudástárrá nőtte ki magát.

Rita: A szakterületed a női önmegvalósítás. Van-e és ha igen mi a különbség a női és a férfi önmegvalósítás között?

Nikolett: Önmegvalósítás alatt én olyan testi-lelki egységállapotot értek, mely elérése és megélése az emberi élet legfőbb célja. Sokat gondolkodtam azon, hogy van-e férfi és női önmegvalósítás és arra jutottam saját- és klienstapasztalataim alapján, hogy bár a cél emberi és ezért azonos, a bejárt út merőben más a két nem esetében. A fiúk és lányok neveltetése  jelentős mértékben eltér, így a tapasztalatok, megélések és problémák is eltérőek. A legfőbb cél, hogy a felvett és elvárt szerepek mögött meg kell találnia mindenkinek saját magát, ezek a szerepek pedig nemenként különbözőek. A nőknek annyi elnyomásban és elvárásban, rájuk kényszerített szereppel kellett megküzdeniük az elmúlt századokban, hogy mindezek szinte beleégtek a lelkükbe. A férfi-arcú társadalom még mindig előnyben részesíti a férfiakat számos területen (pl. karrier), a nőket sokkal inkább nevelik szerényeknek, visszahúzódóbbaknak, kevésbé elfogadott, hogy kiálljanak az  érdekeikért, ezért aztán sokkal több a tennivaló az önértékelés, önbizalom- önbecsülés erősítésében és így a női önmenedzsment területén is.

Kisfiammal
Kisfiával

Rita: Nikolett, a témád a HősNők.hu oldalon a kineziológia és a női önmegvalósítás lesznek. Beszélnél még a kineziológiáról kicsit bővebben, hogy mi ez, hogyan kell elképzelni?

Nikolett: Az önkiteljesedés és bármely egyéni cél (pl. bőség, harmonikus párkapcsolat, egészség) elérésének legfőbb gátjai az egyéni pszichében rejlenek. Bár sok fejlődést kínáló módszer létezik, mégis azt tapasztaltam, hogy a leggyorsabb és leghatékonyabb módszeregyüttest a kineziológia kínálja. Ezért döntöttem úgy, hogy el kell sajátítsam ezt a nagyszerű megoldásrendszert. A kineziológia olyan izomtesztelésen alapuló gyógyító és fejlesztő módszer, mely segítségével a múltban szerzett sérelmek, sebek és ezáltal keletkezett gátló tényezők, úgynevezett blokkok oldhatóak.
A gyakorlatban a kezelés során megkeresem ezeket a blokkokat és a kineziológia korrekciós készletével oldom hátráltató beidegződéseket, átvett mintákat. Ezáltal valóban képessé válhatunk szabadon dönteni az életünk alakításáról, mert nem az átvett „programok” határozzák meg az életünket és nem a tudatalattiban raktározott blokkok irányítják az életünket helyettünk.

Nikolett kineziológiát ad elő :)
Nikolett kineziológiát ad elő 🙂

Rita: Ha jól értelmezem, ez valóban szorosan összefügg az önismerettel. Milyen cikkeket kapunk majd tőled, mire számíthatunk?

Nikolett: Igen, a kineziológia azon túl, hogy az öngyógyító mechanizmusokat beindítja, alapos önismeretet  és önfejlesztési lehetőséget ad. Az önmegvalósítás nem létezik fejlődés nélkül, amihez tudatos önismereti munka és öngyógyításon keresztül juthatunk. Cikkeimben a női önmegvalósítási utakról és azok kihívásairól szeretnék írni, illetve az egyéni életcél megtalálásához adok támpontokat. A személyiségfejlesztés és a célmegvalósítás olyannyira fontos része az önmegvalósításnak, hogy ebben a témában mindenképpen fogok cikkeket írni a HősNőknek. Ezen túl, módszereket fogok bemutatni és lehetőségeket, olyan például kineziológiai gyakorlatokat, melyeket a hétköznapi életbe beépítve stresszmentesebbé és teljesebbé tehetjük életünket.

Rita: Egy veled való beszélgetés közben hallottam életemben először, hogy valaki úgy nyilatkozott az életcéljairól, hogy valóban kitűnt, hogy mennyire tudatosan építed önmagadat, és mennyire koncentrálsz az önmegvalósításra. Honnan ered ez a tudatosság, ráadásul ilyen fiatalon?

Nikolett: Valahogy mindig is érettebb voltam a koromnál és a pár évvel idősebbek között éreztem jól magam. Egyszerűen komolyabb voltam a kortársaimnál. Még alig voltam 10 éves, amikor a halál fogalmán filozofáltam és még akkor eldöntöttem, hogy olyan életet fogok élni, ami kihasználja az élet minden percét és örömét! Önmagam építése és fejlesztése is nagyon hamar kezdődött, már 12 éves koromban komolyan foglalkoztatott, hogyan találhatom meg azokat a területeket, ahol tényleg van tehetségem és hogy hogyan fejlődjek ott, ahol kevésbé vagyok jó. Az önfejlesztés a legfontosabb pillére az életemnek és a mai napig folyamatosan teszek érte.  Gyakran mondják, hogy a (relatív) fiatalságom ellenére, szerteágazó a tudásom. Ez van akinek bántja a szemét, van akinek példaértékű. Tény, hogy a külső szemlélőnek gyakran tűnök sokszínű és sokoldalú embernek, és valóban rengeteg mindent tanultam és tanulok. Az vezérel, hogy amint kiderül, hogy valamilyen tudás vagy készség hiánya akadályoz a céljaim elérésében, azonnal nekilátok és tanulni kezdek.

A kérdés, hogy mitől nő a nő és hogy mi tesz valakit igazán nővé már tinédzser koromban érdekelt és bújtam a hasonló témájú könyveket. Akkor még nem tulajdonítottam neki a korosztályra jellemző érdeklődésnél nagyobb jelentőséget. A későbbiekben alakult úgy, hogy mind az angol-tanári mind a tanácsadói karrierem során leginkább nők fordultak hozzám a legkülönfélébb testi-lelki és életcél problémákkal. Egy idő után, ahogy egyre inkább megismertem a női lét kihívásait és ajándékait egyszerűen észre kellett vennem, hogy minden tettemmel a nők kiteljesedésének segítésén munkálkodok. Eddigre a napnál is világosabbá vált az irányvonal és belső hívás, hogy a nőként való minél teljesebb élet segítésével kell foglalkozzam élethivatásként is. Innen a tudatosság:)

Mindeközben, a húszas éveim során, az addigi életem ügyes-bajos dolgain, megbocsáthatatlannak tűnő sérelmein igyekeztem túl lenni, amikor megismertem a kineziológia módszerét. Mivel szeretem tudni mi miért nem működik, miért keletkezett és hogyan lehet kijönni belőle úgy éreztem ez a módszerek-módszere. Mivel olyan nagyban lendített az életemen, meg is tanultam és azóta is sikerrel alkalmazom klienseim körében. Tudom, nem feltétlenül mindenkinek ez a módszere, de szeretném, ha minél többen megismerhetnék áldásos hatásait.  Visszatérő tapasztalásom volt, hogy a klienseim kevésbé haladtak az életükben még akkor is, ha nagyon konkrét célokat fogalmaztunk meg és látszólag minden rendben volt. A kineziológia lett az a módszer, mellyel képessé váltam feloldani azokat az önszabotáló erőket, melyek bennem munkálkodtak. Nagyszerűnek tartom azért az ajándékért, amihez hozzá tudja segíteni az embert.

Rita: Most már csak az a kérdés, hogy ha már most itt tartasz, akkor mi van még „hátra”? 🙂

Nikolett: Ahogy mondani szokás „nincs más hátra mint előre”:) Ahogy az életem halad igyekszem a nőiség területén minden szerepet és az életciklussal járó tapasztalatokat megélni a lehető legteljesebben. Tehát, bár fontos a tudatos önfejlesztés, arra koncentrálok, hogy elégedetten, harmóniában és önazonosan tudjak élni minden percben. Az elmúlt évek legszebb ajándéka a kisfiam és az anyává válásom folyamata, ami minden nap bőven ad feladatokat és megélni valót. Most elsősorban azon dolgozom, hogy a családomnak békés és szeretetteljes otthona legyen és a körülöttem élő, engem megkereső nők teljesebb, boldogabb életet merjenek (!) és tudjanak élni. Büszke vagyok magamra, arra, hogy nő vagyok és hálás az életem kihívásaiért és ajándékaiért, mindezekből pedig bőven tudok adni tapasztalatot, szemléletet, meghallgatást, tanácsot, ösztönzést és lelkesedést… a már HősNő Társaknak és a HősNő aspiránsoknak!:)

100 gyakorlati tipp leendő és kezdő vállalkozónőknek, hogy vállalkozásod valóban sikeres legyen!>>

2 thoughts on “Pozsgai Nikoletta – a női önmegvalósítás HősNője”

  1. A jó pap is holtig tanul-szól a mondás. Nikolettától aztán lehet is tanulni,pedig nem vagyok mai csirke (ahogy régen mondták),de amit tőle láttam,hallottam az rendkívüli. Kiváló,célra törő,közérthető megfogalmazásban és előadásban.Erősen remélem,hogy lesz elég ereje véghez vinni kitűzött céljait mindannyiunk segítésére.Gratulálok,csak így tovább.

Comments are closed.