Vissza a vidéki jelenbe

Lassan egy órája várjuk Papandreut, álljon már fel a Parlamenti magaslatra és szóljon már a néphez. Több szenárió van, lehet, hogy lemond, de egy biztos, a Cannes-i szidás hatására nem lesz népszavazás. Összeesküvés-elméletek persze hajtogatják, hogy ez az egész cirkusz arra volt jó, hogy a népet megfélemlítse és így eszébe se jusson senkinek törni zúzni, vagy esetleg betörni egy faltörő kossal a Parlamentbe, miközben megszavazzák a 6. részlet inkasszálásához szükséges immár isten tudja hányadik, szigorítócsomagot. Más szenárió szt most fogja bejelenteni az ideiglenes kormány megalapítását. Csak jönne már, egy egész ország a TV előtt ül!
Előtte kiszaladtam a közeli kis falu kisboltjába:) Kis falu igen, talán 400-500 lakossal, mégis van benne 3 kis-üzlet is, de nem ezt akarom mondani. A kis-üzlet – ahová én járok – tulaja Irini, 2 nagy lánnyal. Férjével reggeltől estig a kis marketet vezetik és igazgatják, a pult háta mögött van egy kis konyha-szoba is, mert legtöbbször itt főz és mikor nyáron délben bezár, itt pihen keveset, nem is megy haza. A lusta görögje:) Férje dettó, vagy az üzletben van, vagy éppen árú után koslat. A kis-üzlet elégnek bizonyult ahhoz, hogy a 2 lányt taníttassák, igaz, ki tudja hasznát veszik-e, vagy végül vissza kell jöjjenek Athénból vidékre, ilyen körülmények között? Mindegy, a tudás hatalom, mondták már többen is, nem vész el az, ami az ember fejében, legfentebb elhalványul és fel kell frissíteni:)
A lényeg, hogy elbeszélgettem Irinivel kicsit a mostani gondjainkról, ami ugyanaz minden háztájon: nem elég a pénz, ezt vágjuk le, azt vágjuk le, mindig van még valami, amiről le lehet mondani (igaza volt apukámnak ebben..). Kicsit nevetgéltünk is, mert a sok komor gondolat nem  egészséges, és a napokban bőven kijutott:)
Kérdezgettem Irinit, lát-e változást a vásárlókedvben? Mondta, hogy mi itt vidéken, később leszünk nehéz helyzetben, konkrétan most, novembertől. Ez csak rá vonatkozik, mert az én családom bevétele nem innen érkezik, hanem Athéni eredetű, így mi az Athéniekkel együtt süllyedünk, de a lényeg amit Irini mondott. A kis-üzletben a falubeliek vásárolnak, akiknek az életében eddig a dráguláson kívül nem sok változás volt, kissé összehúzták magukat, kissé kevesebbet vásároltak, de nem volt drámai a változás. Nov. 1-től azonban beszüntették a mezőgazdasági támogatásokat, beleértve a fakitermelőkét is, durván számolva 10.000 euróval lesz kevesebb a bevételük emiatt. A vásárlókedv ezután fog csökkenni. Azt is elmondta, a cigaretta árából eddig 6%-t kaphattak, most az állam elvett belőle még 2%-t és marad az üzleteknek 4%, ami ki lehet számítani mennyi. Igen, a cigi ára megszorozva 0,04-l. Na én sem fogok cigiboltot nyitni egyhamar..

A görög kaland

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/