Természetes gyógymódokról

„Az erdők szépek, sötétek, mélyek,

De engem gúzsba köt sok ígéret,

Nem alhatom: előttem végtelen mérföldek,

Nem alhatom: előttem végtelen mérföldek.”

Robert Frost (1874-1963)

Milyen természetes gyógymódot válasszunk?

Az álmatlanság ellen számos természetes gyógymód létezik. Az aromaterápia, a gyógynövények, a homeopátia, a jóga, a relaxációs módszerek kivétel nélkül enyhítik az alvászavarokat. Ráadásul az altatótabletták mellékhatásai nélkül segítenek a pihentető alváshoz, ezáltal pedig javítják az egészségünket. Ha pedig a természetes módszerek alkalmazása mellett az életmódunkon is hajlandóak vagyunk változtatni, akkor talán orvosi segítség nélkül is jobban fogunk aludni. De ha az alvásproblémánk néhány héten belül nem oldódik meg, feltétlenül forduljunk orvoshoz, vagy kiegészítő terápiákat alkalmazó szakképzett természetgyógyászhoz.

Hogyan segítenek a természetes módszerek?

Az álmatlanság elleni kiegészítő kezelés célja nemcsak az, hogy jobban aludjunk, hanem az is, hogy a terápia regenerálja és kiegyensúlyozza a testet, a lelket és a szellemet. A szervezetünk így tud hatékonyabban működni, tehát gyorsabban gyógyulunk, és jobban irányíthatjuk az életünket, akár alszunk, akár ébren vagyunk. Az alvászavarok általában azért oldódnak meg, mert helyreáll az egyensúly, és nem azért, mert bármilyen altatót szedünk. Ne várjunk csodát a természetes módszerektől. Vannak, akik azonnal javulást tapasztalnak, másoknak viszont hosszabb folyamat a gyógyulás. A legfontosabb észben tartanunk azt, hogy nincs az a gyógymód, amely ellensúlyozná a helytelen táplálkozás, a túlzott dohányzás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, a kevés testmozgás és a hibás stressz kezelés káros hatásait. Tehát elsősorban próbáljunk meg változtatni az életmódunkon, és igyekezzünk megoldani aktuális problémáinkat.

A biztonságról

A kiegészítő gyógymódok általában biztonságosak és nagyon hatékonyak, de azért itt sem árt a józan óvatosság. Semmit nem szabad a szükségesnél hosszabb ideig szedni, el kell olvasni a betegtájékoztatót és be is kell tartani annak az utasításait is! Fontos, hogy ezeket a gyógyszereket is gondosan zárjuk el a gyerekek elől!

A következő bejegyzésekben a lehető legrészletesebben próbálom ismertetni ezeket a módszereket.

Aludjunk végre egy jót!

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/