Tanulás elmélet
Mi a tanulás?

A környezet változásainak a nyomon követése, tudatosítás.
A folyton változó környezethez való alkalmazkodás képessége.
Folyamatos, egy életen át tartó folyamat.
Tudás, és új ismeretek megszerzése.
Új készségek kialakítása illetve a már meglévők finomítása, továbbfejlesztése.
Hozzáállás változás.
Viselkedésbeli változás.
Hozzájárulás ahhoz, hogy a tanuló személy képes legyen változtatni régi, beidegződött hozzáállásán, felfogásán, vagy szokásain.
A tanuló személy önmagának és a világnak a megismerési folyamata.
Tudatosulás.
Maga az „élet”.
Kattints a képre!!
Kolb féle tanulási ciklus
Minden tanulási folyamat az alábbi szakaszokra osztható. Ha valóban szeretnénk tudatosan alkalmazni a tanulást, akkor végig kell haladni a folyamaton. A munka során hajlamosak vagyunk a konkrét tapasztalatokból nem levonni a következtetést, illetve ennek következtében kimarad az un. absztrakt véleményalkotás, vagy más néven értékelés.
Az eltérő emberi személyiségek eltérő ponton szeretnek bekapcsolódni a tanulás folyamatába. Van, aki a tettek embere, és van, aki szeret teóriákat alkotni. A közöttük lévő különbség csak az, hogy a tanulási ciklus mely pontján érzik magukat jól. Ettől függetlenül mindenki végigjárja élete során nagyon sokszor a tanulási ciklust. Csoportban való tanulás esetén érdemes a megfelelő embert a megfelelő részfolyamatért felelőssé tenni. Így mindenki a számára közelebb álló dolgot végzi aktívan, és az eredmények pedig a csoport számára is jó minőségben rendelkezésre fognak állni.
Az eltérő tanulási stílusok négy kategóriáját a következő bejegyzésben teszem közzé.

Forrás: Inspi-Ráció Egyesület honlapja

Petőházi Mónika, facebook, twitter

Bátorság az MLM-hez

Célkitűzés tanfolyam: 35 online lecke azért, hogy tényleg valóra válthasd az álmaidat.Jelentkezz most, az árat Te szabod meg! Klikk ide>>