Semmi sincs ingyen

„Réges régen egy bölcs öreg király összehívta a bölcseket, és ezt a megbízást adta nekik:

-Gyűjtsétek egybe nekem az évezredek bölcsességét, és foglaljátok könyvbe, hogy hátrahagyhassuk az utókornak!
A bölcsek távoztak, és hosszú ideig munkálkodtak. Végül tizenkét kötettel tértek vissza, és fennhangon kijelentették, hogy ez már csakugyan az évezredek bölcsessége. A király ránézett a tizenkét kötetre, és így szólt:
-Urak, biztosra veszem, hogy ez az évezredek bölcsessége, és magában foglalja a tudást, amelyet az emberiségre hagyhatunk, ámde olyan terjedelmes, hogy attól félek, az emberek nem fogják elolvasni. Sűrítsétek össze!
A bölcsek megint sokáig szorgoskodtak, majd egyetlen kötettel tértek vissza. A király azonban tudta, hogy ez is túl vaskos, és azt parancsolta, rövidítsék le. A bölcsek a kötetet egy fejezetre, azután egy oldalra, majd egy bekezdésre, végül egy mondatra tömörítették. Amikor a bölcs öreg király megpillantotta a mondatot, földerült az arca.
-Urak, ez valóban az évezredek bölcsessége, és mihelyt mindenütt mindenki megismeri ezt az igazságot, legtöbb gondunk-bajunk megoldódik majd.
A mondat csupán ennyi volt: „Semmit nem adnak ingyen.” És valóban semmit sem.
Furcsa – vagy inkább képmutató – dolog, hogy felelősségteljes emberek egyetértenek a „Semmit sem adnak ingyen” felfogásával, mégis sokszor a törvényesített szerencsejátékra, lóversenyre, agárversenyre és lottóra szavaznak. Nem csoda, ha az ifjabb nemzedék nem érti, mit is hisz valójában apu és anyu. Egy bölcs megállapította, hogy a siker családjában a munka az apa, és a tisztesség az anya. Ha jól megértjük magunkat a „szülőkkel”, a család többi tagjával sem lesz gondunk.”
Zig Ziglar

Bátorság az MLM-hez

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---