Miért van szükség altatóra?

Ha eljött az este, sötét van és mindenki alszik körülöttünk, és csak mi vagyunk ébren nagyon kínzó lehet a magány. Az egyedüllét és a tehetetlenség együtt bőven elég ahhoz, hogy az álmatlanságban szenvedő ébren forgolódjon. Az altató szedésnek számos oka lehet. Először is sokkal könnyebb lenyelni egy altató tablettát, mint alaposan megvizsgálni az álmatlanságot okozó problémát. Az álmatlanul eltöltött sok-sok éjszaka után szinte bármire képesek vagyunk egy kis enyhülésért, csak ne kelljen még egy éjszakán át ébren forgolódnunk. Néhányan azt mondják, hogy ők túlságosan elfoglaltak ahhoz, hogy időt szakítsanak eddigi életmódjuk megváltoztatásához. Például többet mozogni, és feloldani az álmatlanságot okozó stressz hatásokat. Mások pedig elkezdenek altatót szedni, abban bízva, hogy legfeljebb egy-két hét múlva úgyis abba hagyják. Persze sokszor így is van ez, és ha rövid ideig szedjük őket, valóban jót tesznek, segítenek átvészelni a nehezebb napokat. A függőség azonban nagyon hamar kialakul és a szükségmegoldás egészségtelen szokássá válik.

Természetes altatószerek: Ha nem akarunk tablettákat szedni, sok hasznos, ideiglenesen alkalmazható gyógyszer létezik, amire nem lehet rászokni. Most 3 természetes vegyület tulajdonságait írom le.

Triptofán: A fehérjeszövetek regenerálásában és az új fehérje létrehozásában fontos szerepet játszó aminosav szerotoninná – alvást előidéző természetes anyaggá – alakul át az agyban. Sok emberen segít a lefekvés előtt bevett 1000-1500 mg. Kapható étrend kiegészítőként, de megtalálható a tejben és a szénhidrátokban. A triptofánban gazdag ételek fogyasztása teljesen veszélytelen.

Melatonin: – vagyis alvás hormon. Recept nélkül is kapható a gyógyszertárakban, de nem mindenkinek ajánlott! Terhes vagy szoptatós anyák, 35 évnél fiatalabbak, rákos betegek, a vérkeringés, az immunrendszer, és a vese különböző betegségeiben szenvedőknek nem szedhetik, a megfelelő vizsgálatok hiánya miatt. Lefekvéskor tanácsos bevenni, mert bevétel után 1 órával éri el a vérben a maximális koncentrációt.

Káva-káva gyökér: Ez a gyógynövény több féle formában is kapható, tea, kapszula, tabletta, gél tabletta és tinktúraként is. Kimutatták, hogy elnyomja a központi idegrendszert, ellazítja a csonthoz tapadó izmokat, így hatékonyan segíti a mentális és fizikai relaxációt. Tehát kiválóan alkalmas az enyhe insomnia – alváshiány kezelésére. A gyógyszertárban kapható készítményt a lefekvés előtt a használati utasítás szerint kell alkalmazni.

Aludjunk végre egy jót!

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/