Miért is jó a pilates szülés után

A baráti körömben hirtelen megint baby bumm volt, úgyhogy gondoltam megpróbálom leírni miért is jó ilyenkor elmenni pilates órára.
Mit is kell mindenképpen tudnod, arról milyen ütemben lehet lefogyni szülés után. Ez egy központi kérdés sok anyukánál, hiszen ők is nőből vannak 🙂
Ami 9 hónap alatt jön fel rád (optimális esetben ez csak 12 – 14 kg, semmi képen csak 6 -8, mert az inkább már fogyás), az 9 hónap alatt megy majd le. Ne legyél türelmetlen! Nyilván szülés után kapásból lemegy kb 10kg. Típus kérdése, de a szoptatásnál fogyni is tudsz és egy picit hízni is. Én az első gyerekemnél szoptatás alatt fogytam, pedig ettem és ittam rendesen, az első év végére 4 kg-val könnyebb voltam, mint terhesség előtt. Nagyon sokat sétáltunk, sajnos akkor még nem ismertem a pilatest, így egyébként is rossz tartásom az állandó egy oldalon cipeléstől csak rosszabbodott, a hátfájásról már ne is beszéljünk.
A második gyerekem szülése után , hát…csak a kiindulóra sikeredett visszafogyni, pedig ugyan úgy szoptattam. Hozzá tenném szoptatás alatt nem szabad fogyókúrázni, mondjuk eszetlenül enni sem, azzal a felkiáltással, hogy úgyis kell az energia.
Mi a jó a pilatesben szülés után? Elsősorban regenerálódni segít.
  • A terhesség és szülés alatt igencsak igénybe vett medence alapi záróizmodat erősíti, mint ahogy az intim torna is ( képzeld el, hogy hónapokon keresztül az összecsücsörített szádon tartanád az egész tested teljes súlyát )
  • Testedben megnyúlnak a szalagok a terhesség alatt, többek között ennek hormonális okai vannak. Szóval az izmokkal együtt visszaerősítjük ezeket. Pilatesben kicsit spécibben húzzuk be a hasunkat egész óra alatt (szűk farmert felveszed behúzod a hasat és még azt az utolsó gombot is begombolod a köldöködnél, és így tornázol végig )
  • Fontos, hogy még ilyenkor sem ajánlott a rázkódós torna (futás, aerobik stb), így marad a pilates, jóga, callanetics, mivel az ízületeid is felpuhultak terhesség alatt, így azoknak is regenerálódni kell és a nem ajánlott sportoknál ezáltal nagyobb a sérülés veszély.
  • A pilates a gerinctartó izmokat is erősíti, így nem fog fájni a hátad, derekad.
  • A pilatesnek erősen alakformáló hatása van, így mindenképpen érezhető lesz a ruháidon, ha esetleg a mérlegen nem is látszik (bár az izom nehezebb, mint a háj )
  • Nem utolsó szempont, hogy kimozdulsz egy picit és közösségben mozogsz!
Szóval én azt mondom, hogy gyere és nézd meg, szerintem nem fogod megbánni.
(Legközelebb arról miért is jó a pilates terhesség alatt :))

Pilates Judittal

Veled is biztosan megesett már, hogy nem volt valamihez önbizalmad.Vértezd fel magad online videószemináriumunkon, hogy soha többé ne kelljen a padlóról szemlélned a világot. Katt ide>>