Kezd tiszta szívvel a Nyúl évét!

Mindig izgalommal várjuk, hogy beköszöntsön az újesztendő a maga új lehetőségeivel, sikereivel, lendületével, s a még ismeretlen élményeivel. Minden egészséges emberben erős a várakozás, s pozitív hittel áll az új kihívások előtt. Ahhoz, hogy tisztán, megkönnyebbülve és terhektől mentesen várhasd Te is az újév beköszöntét az összes titkával és lehetőségeivel együtt, tedd le a nehézségeket és méltósággal köszönj el a 2010 évtől.
A kínaiak olvasatában ez az év a Tigris éve volt. Sok fordulatot tartogatott számunkra, hirtelen váltásokkal, amit még felfogni is nehéz, nemhogy megélni és megoldani azokat. Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy ez az év sem telt unalmasan. Sőt, hordozott magában sok leküzdendő feladatot, az országnak nehéz gazdasági helyzetet, rengeteg természeti katasztrófát, amelyet sokan érezhettünk saját bőrünkön. Azonban akik a kitűzött céljaiknak megfelelően lépegettek előre, a sok nehézség mellett, részesülhettek örömben, beteljesült vágyakban, új barátságokban. A Tigris évében talán bátrabban oldottad meg Te is az eléd kerülő feszültségeket, nehézségeket és álltad a harcokat. Most a külső harcok után egy önfeledtebb év, a Nyúl éve köszönt rád hamarosan (2011.02.03.), ahol a személyes belső megvívandó csatáidra kell koncentrálnod.
Nagyobb lesz a harmónia, az egymás megbecsülése, fontossá válhat számodra a családod, a barátok és a saját kis közösséged léte. Továbbra is tevékenynek kell maradnod, s mivel ez a személyes fejlődésed éve, ezért sokat kell tanulnod, fejleszteni saját értékeidet, tudásodat. Mozgalmas év lesz, sok változást hoz, de Te is tudod irányítani napjaidat, s egyre közelebb érhetsz céljaidhoz! Ha idén megvívtad a harcaid, és megtettél minden tőled telhetőt, akkor az újévben végre learathatod a gyümölcsét. Ez az év a tapintatot, az egymás felé fordulást is meghozza számodra. Idén is kimondod véleményed, az elnyomást egyre nehezebben viseled, azonban mindezt diplomatikusan teszed majd.
Szeretnéd Te is pozitívan megélni az újesztendőt, minden lehetőségét kihasználva? Köszönj el a 2010-es évtől, s köszönj meg minden tapasztalást, minden örömöt, minden nehéz pillanatot. Ha van benned neheztelés bárki vagy bármi iránt, most lehetőséged van elengedni őket, s így nyugodtan, megtisztulva állhatsz az új kihívások előtt.
Szánj magadra egy nyugodt estét vagy reggelt, amikor kikapcsolhatod a tévét, a telefont, s minden zavaró tényezőt. Legyél magadban, befelé figyelve. Gyújts egy gyertyát, esetleg hallgass kellemes zenét, s egy finom illatos nyugtató fürdő után már készen is állsz egy meditációra. Ez a meditáció, amit most átadok Neked, képessé tesz arra, hogy elengedd a problémákat, s azokat a személyeket, akik nehéz pillanatokat hoztak a számodra.
Meditáció elengedésre, megbocsátásra:
Ülj kényelmesen, talpaid legyenek a földön, kezeid a térdeidre helyezd. Gerinced tartsd egyenesen, és végy 3-4 mély lélegzetet egészen a hasadba, majd lassan fújd ki. Figyelj az ütemes és nyugodt légzésre. Érzed, hogy megnyugszol és ellazulsz. Képzeld el, ahogy egy hatalmas réten állsz, a friss zöld fű illatát érzed, és mosolyt csal arcodra a rengeteg színes vadvirág. Észreveszel egy kövekből kirakott utat a réten, a virágok között. Indulj el rajta. Menj egészen addig, amíg észre nem veszel egy hatalmas fehér virágot, mely kiemelkedik a többiek közül. Állj meg ennél a virágnál, ülj le mellé és nézd meg még egyszer.
Látod, hogy hatalmas ez a kör alakú virág, a sárga bibét körülveszi sok-sok fehér szirom. Érzed a finom simogató illatát. Ahogy nézed a virág szirmait, gondold át, kik azok, akik a tavalyi évben megbántottak, kik azok a személyek, akiket Te megbántottál, voltak-e olyan események, történések, melyek kibillentettek az egyensúlyodból. Ahogy bevillannak ezek az arcok, események, helyezd el ezeket a képeket egyesével a virágok szirmaira, egyesével. Minden szirom legyen egy arc, egy történet. Gondolj mindent végig, s bármi, ami még megérint, ami még bánt, helyezd el a szirmokon. Lassan elfogynak a múltbéli képek, s a virág szirmai is betelnek. Fogd kezedbe a virág fejét, és mosolyogj rá. Szorítsd szívedhez és öleled át szeretettel. Fogadd el az összes szirmát, az összes történéseddel együtt. Most emeld magasra, engedd, hogy a napfényes és meleg sugarai áthaladjanak a szirmokon. Látod, ahogy átvilágítja az összes szirmot és megtölti hatalmas energiájával. Most engedd, hogy a friss szellő átjárja az összes szirmot. Lásd, ahogy a szél minden egyes szirmot megtisztít, s felkapja az életed képeit. Látod, ahogy a képek szárnyalnak a nap és az ég felé. Távolodnak tőled, még érzed a szomorúságot, de kezdesz fellélegezni, ahogy távolodnak tőled. Egy kis idő után, már csak a nap sugarait és a tiszta kék eget látod. A szellő már csak cirógat. Ránézel a fehér virágra, s látod a megtisztult szirmokat, beleszagolsz, s érzed, az illata még finomabb, mint korábban. Szeretettel magadhoz öleled. Megkönnyebbültél. Most kicsit üresnek érzed magad, s a szíved. Engedd, hogy a nap sugarai bevilágítsák szívedet, s megtöltsék a kiürült helyeket. Csak feküdj ott a virág alatt és töltekezz pár percet. Amikor úgy érzed, hogy feltöltődtél, erősebb lettél, kelj fel és lassan indulj vissza a kis úton. Vegyél 3-4 új lélegzetet és lassan nyisd ki a szemeid.
Érzed a megkönnyebbülést? Most már kiürítetted szívedből a csalódást, a negatív érzelmeket, s képes vagy tiszta fejjel és szívvel megtervezni az újévet. Gondold át mi az, amit szívesen tanulnál. Kik azok, akikkel több időt töltenél, melyek azok a helyek melyek igazán örömöt hoznak számodra. Gyűjts össze mindent, amit szeretnél megvalósítani 2011-ben, írd le őket akár naptárad utolsó lapjaira, hogy az újév utolsó napjaiban mosolyogva, örömmel telve, olvasva ezeket a sorokat, summázhasd, hogy mennyi terved sikerült megvalósítanod.
Sok sikert ehhez, kitartást és végtelen türelmet, szeretetet magadhoz, embertársaidhoz!
Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

Neked hol fáj?

Célkitűzés tanfolyam: 35 online lecke azért, hogy tényleg valóra válthasd az álmaidat.Jelentkezz most, az árat Te szabod meg! Klikk ide>>