Fáj a derekad, a hátad? A stressztől feszült a tested? Berozsdásodtak az izmaid? Mozogj! Bemutatjuk a neked való edzésformát.

A legjobb ízületkímélő sport, amely karcsúsít is – PILATES
Sokan csak negyvenes, ötvenes éveikben kezdik úgy érezni, hogy valamit sportolniuk kellene. Ám gyakran itt megakadnak, mert nem tudják, mely mozgásfajta lenne az ideális számukra. Mások fiatalabb korukban aktívan sportoltak, de már régen abbahagyták az edzést, és nehezen kezdik újra a mozgást.
Az évek múltával változik a tested, és ezzel együtt mások lesznek a számodra ideális edzésformák. A negyedik X után már nem az ugrálós torna és az intenzív futás az ajánlott. Izmaid karbantartása mellett fontos, hogy ízületeidre is gondolj! Mindenképp ízületkímélő sportot érdemes választanod.
Sohasem késő életmódot váltani. A rendszeres testmozgás által fittebbnek, erősebbnek, fiatalabbnak érezheted magad, és megőrizheted testi-lelki harmóniádat.
A Pilates, a mélyrétegű törzsizmok erősítésére és nyújtására koncentráló, a testet tetőtől talpig megdolgoztató mozgásrendszer. Olyan edzésfajta, amely nem szenvedés, amelyet öröm végezni, amely jólesően felfrissít. Az erő-központosítás következtében, az állandóan aktív testtartás által rengeteg izom kapcsolódik be a munkába.
Miért fontos, hogy erősek és ruganyosak legyenek a mély izmaid? Mert így képesek minden oldalról megtámasztani és ezáltal tehermentesíteni a gerincoszlopod. Így jobb lesz a testtartásod, és megszabadulhatsz a hátfájástól, amelynek egyik leggyakoribb kiváltó oka az elgyengült tartóizomzat.
A Pilates-gyakorlatok segítségével megszűnnek a beidegződött rossz mozgások, amelyek végső soron az izomrendszer egyensúlyának megbomlásához, hosszú távon pedig tartáshibákhoz és mozgásszervi panaszokhoz vezetnek.
A Pilates-óra sosem unalmas! 8-10 ismétlésnél többet nem végeznek egyetlen gyakorlatból sem, és a mozdulatok sohasem izoláltak. A jól végzett mozdulatok lágyak és kecsesek. Ám a gyakorlatok tökéletes végzéséhez nagy koncentráció szükséges. A Pilates-módszer sajátosan ötvözi a balett, a jóga, a görög és római edzésmódszerek, a küzdősportok és a torna mozdulatait.
Az eredmény, amely igazából csak mellékhatás
Az „úszógumi” eltűnik, hasad lapos lesz, derekad karcsúbbá, karod, combod, popsid formássá és feszessé válik. Tested izomzata szálkás lesz, és sokkal hajlékonyabbnak, ruganyosabbnak érzed magad. Mindehhez nem kell éveket edzened, hiszen a speciális gyakorlatok által a legtöbb mozdulat eleve megnyújtott izmokat terhel, vagyis a nyújtott izmot erősíti. Így az izomrostok erősödnek, de nem vastagszanak meg, alakod karcsúsodik az edzéstől.

Pilates Judittal

Veled is biztosan megesett már, hogy nem volt valamihez önbizalmad.Vértezd fel magad online videószemináriumunkon, hogy soha többé ne kelljen a padlóról szemlélned a világot. Katt ide>>

Légy te is kreatívabb!