Az már oké, hogy találkozunk, az is megvan, hogy mikor, már csak annyit kellene eldönteni, hogy hová menjünk. A legtöbb vakrandis számára – kortól függetlenül – éppen elég kényelmetlen már az első randi gondolata is, erre csak rátesz egy lapáttal a „hova?” kérdése.

Mire figyeljünk?

Lássuk, mik a főbb irányelvek az első randihely kiválasztásánál:

 • Ne válasszunk olyan tevékenységet/randihelyet, ahol nem lehet beszélgetni. Az első randi lényege, hogy megismerjük egymást és eldöntsük, lesz-e második. Éppen ezért ne menjünk moziba, színházba, salsa klubba.
  Erikát első randis jelöltje meglepetésként úgy gondolta, hogy a legmegfelelőbb helyszín egy táncház lesz (a fiú hobbi népitáncos volt). „Nagyon kellemetlenül éreztem magam – közöm sincs a népi zenéhez, és táncolni sem tudok, inkább csak ugráltam, mint egy bakkecske. Természetesen nem találkoztam többet a sráccal” – meséli.
 • Érdemes olyan helyet választani, ahol akkor is van miről beszélgetni, ha minden kötél szakad. Nincs is annál kínosabb, mint csendben feszengeni egymással szemben. Érdemes megpróbálni olyan helyszínt választani, ahol maga a helyszín is szolgáltat beszédtémát – ilyen lehet egy érdekesebb dekorációjú teázó, de akár egy dartsozós hely is. Jól jöhet, ha van olyan dolog, ami eltereli arról a tényről a figyelmet, hogy tulajdonképpen ti most párkeresési célból találkoztatok.
 • Ne menjünk olyan randihelyre, ahol muszáj a fizikai kontaktus. Mielőtt bárki rosszra gondolna – ne menjünk táncos szórakozóhelyre elsőnek. Roppant kínos lehet, ha nem tudjuk levakarni rólunk elsőrandis jelöltünk kezét. Még akkor se menjünk ilyen helyre, ha egyébként jó ötletnek tűnik (kép alapján, beszélgetések alapján).
 • Ne maradjunk kettesben. Ne üljünk be a kocsijába, ne menjünk fel egy kávéra és semmi olyanba ne menjünk bele az első randi alkalmával, ahol kettesben kellene maradni a jelölttel. Ha tetszik és ez kölcsönös, úgyis lesz még erre alkalom.
  Edit mesélte: „Hosszasan levelezgettünk, Skype, telefonok mire elhívott az első randira. Furcsa módon azonnal azt javasolta, hogy menjek fel hozzá, készít nekem vacsorát, és nézzünk meg egy DVD-t, egy olyan filmet amit már említett nekem korábban. Lehet, hogy régimódi vagyok, de nekem ez túl gyanús volt, nem mentem. Utána nem keresett, szóval jól tettem, valószínűleg csak „azt” akarta. :-(„

Randizás Budapesten – randihely térkép

Pesten a legnagyobb favorit a Liszt Ferenc tér és a környékbeli teázók. A sokadik első randinál azonban ezek elég unalmassá válhatnak, sokszor roppant zsúfoltak, tele hozzánk hasonló randizókkal.

A Dívány.hu egy randihely térképet készített, ami arra tesz kísérletet, hogy még több ötletet adjon a társkeresőknek. A térképen nemcsak a helyszínek, de egy-egy rövid értékelés és a webcímek is láthatók.

Tudsz valami jó randihelyet?

Ha érdekelnek a leggyakoribb randi hibák, ingyenes segédletet találsz itt

Randi Andi

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot

megszorítások
nélkül, ésszerűen?

Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és

spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!

https://www.hosnok.hu/20ezer/

One thought on “Első randi – hova menjünk? Milyen az ideális randihely ?”

 1. öööö… nekem annak idején bejött az autóba beülés 🙂 De az biztos, hogy ezekben is nagyon tudatosnak kell lenni, és nagyon örülök, hogy van már ilyen szuper tanácsokat adó oldal ebben a témában!
  Mindenkinek kívánom, hogy találja meg az igazit 🙂

Comments are closed.