Alternatív nyaralás: önkéntes munka Görögországban 2012

Erre gondoltatok már? Önkéntes munkát végezni Görögországban egy jó alkalom arra, hogy amellett, hogy a társadalom javát szolgáljuk, ellátogatunk kedvenc országunkba és belekukkantunk a valódi életbe is, nemcsak turistaként járjuk a vidéket.
A tavaly írtam meg először ezt a cikket, 2011-ben volt az Európai Önkéntesség Éve és nagyon sok lehetőség volt önkéntes munkára Görögországban. Az idén már kevesebb, ez a gazdasági válságnak is köszönhető, de most listázom a lehetőségeket. Ha valaki tud olyanról, ami nem szerepel nálam, kérem írja meg a hozzászólásokban!
Ahogy a tavalyi cikkemben is írtam, én magam 1 hónapig dolgoztam önkéntesként a 2004-s Athéni Olimpián, életre szóló élményt és rengeteg tapasztalatot begyűjtve. Nem mondom azt, hogy könnyű, hisz dolgozni kell és a munkával járó minden esetleges problémával szembesülni, viszont maga az, hogy minden munkatárs önkéntes, megkönnyíti a felmerülő gondok megoldását, hisz hiányzik az “egymás letaposása egy jobb fizetésért” ösztön az emberekből. Arról nem is beszélve, hogy az a típusú ember, aki felajánlja munkáját önkéntesen egy cél érdekében és ezért nem vár el fizetséget, értékes tagja a társadalomnak és egy ilyen helyen, rengeteg érdekes barátra tehetsz szert. Az önkéntes munka nem csak fiataloknak szól. Akár egész családok is részt vehetnek ilyenen, vagy nyugdíjasok, akik szeretnének valami hasznossal hozzájárulni a társadalom életéhez, de fiatal, 12 éven felüli gyerekek, akik már elég önállóak és érettek ahhoz, hogy megértsék, miről van szó. Természetesen elsődleges feltétel, hogy legalább angolul beszéljenek.
Adok egy pár tippet önkéntes munkára, ezek alapján aztán még többre rá lehet keresni. Ahogy a nyár közeleg, egyre több program lesz meghirdetve. A tanácsom az, aki valóban szeretne ilyenen részt venni, jelentkezzen be egyszerre több helyre mert nem biztos, hogy mindenhonnan választ fog kapni, hisz több helyen elég kis számú önkéntesre van szükség.

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---

1. Kefalonia sziget, Katelios Group.
Ez egy környezetvédő szervezet, akik a Caretta-Caretta nevű teknősbéka védelmezésével foglalkoznak. Ez a teknős Zakinthos és Kefalonia szigetét választotta pihenő- valamint párosodási helyül. Mivel a teknős kiveszőfélben van, ezért nagyon nagy fontosságot nyer a szervezet munkája. Jelentkezni és információkat begyűjteni a http://www.kateliosgroup.org címen lehet. Az önkéntes munkára nyáron van szükség, minimum 1 hónap időszakra. A szervezet szállást és főzési lehetőséget biztosít, valamint erős közösségi életet.
2. wwf. org
World Wild Life Fund-a szervezet neve ismerős azoknak, akik a környezetvédelemmel foglalkoznak. A görög oldalon be lehet jelentkezni Görögországi önkéntes munkára, mely több területen lehetséges, mint pl. rendezvényszervezés, irodai munka, fordítások, terepmunka, jogi tanácsadás, gyerekek környezetvédelmi felkészítése, stb. Sajnos azonban csak görögül lehet kitölteni a kérdőívet. Az idegen országokból érkező önkénteseket viszont a szervezet a INNEN kapja, így akit érdekel, ez utóbbi oldalon érdemes keresgélni és bejelentkezni.
3. Ezen az oldalon (Electronic Volunteer Exchange net) egy egész listát találtok önkéntes munkára való felhívásokról. Az oldalra regisztrálni kell.
4. Alkioni – önkéntes állatvédő szervezet, központi irodákkal Paros szigeten. Sebesült madarak és egyéb állatok gyógyításával foglalkoznak önkéntesek segítségével.
5. Kedvencem, az Arcturos, a hegyi barna medve védelmező egyesülete. Azért alakultak eleinte, hogy a táncoló medve szerepének vessenek véget, mely sajnos még mindig dívik a Balkán egyes részein.
6. Archelon, a mediterrán tengeri teknős védelmező egyesülete.
7. Archipelagos, az Égei tengert védelmező és tanulmányozó szervezet.
8. Görög Ornitológiai Szervezet , itt is többféle munkában lehet részt venni önkéntesként.
Érdemes ezt az eu portált is látogatni és elküldeni egy általános jelentkezési ívet, aminek alapján aztán bármely szervezet vagy tábor kapcsolatba léphet a jelentkezővel.
Sok szerencsét!

A görög kaland

Hogyan

spóroljunk havi 20ezer forintot

megszorítások

nélkül, ésszerűen?

Töltsd le az

ingyenes tanulmányunkat, és

spórolj

havonta minimum 20ezer forintot!

https://www.hosnok.hu/20ezer/

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---