Alkalmazz egy görögöt! – “Hire a Greek” mozgalom

Magam is megtapasztalhattam, mennyire összetartók a görögök külföldön. Ezt valóban taníthatnák, mesterek benne. Írtam már arról a kezdeményezésről is, hogyan fogtak össze Amerikai görögök és hogyan próbálnak egy nagyon nagy méretű kampányra pénzt felhajtani, a görög turizmus fellendítésén dolgozva. Írtam a  “We are all Greeks” néven futó Európai szolidaritási mozgalomról, aminek a kezdetét természetesen a külföldön élő görögöknek, valamint a követségeknek köszönhetjük. Ma írok egy újabb kezdeményezésről, mely most már igazán praktikus segítséget ígér több ezer görögnek, ez pedig a “Hire a Greek” nevű “mozgalom”, melyet a Greek Reporter oldal indított pár napja.

Még egy külföldön élő görög vállalkozó, aki nem nézte ölbe tett kézzel, ahogyan a görögök tömegesen távoznak az országból, ahogy a munkanélküliség és a hajléktalanok száma napról napra drámaian növekedik, hanem tett ezért valamit. A kezdeményezés célja, hogy görögöknek segítsen munkát találni külföldön.

Az Amerikából induló ötlet futótűzként terjedt szét a külföldi görög vállalkozók körében. A lényege abban áll, hogy Greek Reporter oldalon fel lehet iratkozni és CV-t lehet küldeni olyan görögöknek, akik hazájukban nem tudnak elhelyezkedni, vagy ott elvesztették munkájukat és a helyzetük kilátástalanná vált. A portál tulajdonosa, az ötletgazda Anastasios Papapostolou, aki a következőket nyilatkozta:
“Azért jutott ez az ötlet eszembe, mert az utóbbi időben naponta több mint 20 olyan emailt kaptam, melyben hazámfiai arra kértek, értesítsem őket, ha valamilyen munkalehetőségről hallok. Diplomával, doktorátussal rendelkező fiatal emberek nem találnak otthon munkát, nem tudnak elhelyezkedni. Arra gondoltam, ha ezt a külföldön élő görög vállalkozók tudomására lehetne hozni, találnánk valamilyen megoldást. Magától beszél az a tény, hogy a lehetőség beindítása után, az első 4 napban több mint 1.000 ember iratkozott fel és küldte el nekünk az önéletrajzi kivonatát!”

Az Amerikai, Kanadai és Ausztrál görög vállalkozók pozitívan állnak a dologhoz, mi több egy pár napja lezajlott Floridai szakmai találkozón sikerült az Amerikai görög vállalkozók jó részével megismertetni a kezdeményezést, így aztán ők a cégeik HR részlegén a többiről gondoskodni tudnak.
A keresett szakmák az adott országtól függőek, Amerikában nagy keletjük van az IT, webdesign, programozó, számítógépes szakembereknek, míg Ausztráliában az építkezéssel kapcsolatos szakikat, mesterembereket, mérnököket keresik jobban. De sok lehetőség van távmunkára is a montázs, fordítás, webdesign szakmákban.

Igazán sok sikert kívánok a kezdeményezéshez, hisz mi is három fiatalunkat kellett a családból külföldre engedjük, bőrünkön éreztük és érezzük a helyzet minden nehézségét !

A görög kaland

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/