A Te életében is eljön a pillanat, amikor úgy érezed, hogy összecsapnak a fejed felett a hullámok?

Ez a helyzet tökéletes alkalom arra, hogy tiszta fejjel és tiszta lappal kezdj teljesen új életet!
Amikor ilyen helyzetbe sodródik az életed gyakorlatilag minden zavarossá és értelmetlenné válik. Életed minden eddigi öröme, sikere és eredménye egyik pillanatról a másikra semmivé foszlik és úgy tűnik számodra, mintha soha nem lettek volna vidám és boldog napjaid, amikor egyszerűen csak működött minden.

Ha úgy érzed, hogy most már nem látod a fától az erdőt

Ilyen helyzetben gyakorlatilag cselekvésképtelenné válsz, olyan, mintha egy láthatatlan bilincs tartana vissza attól, hogy megtedd a szükséges lépéseket, amikre elengedhetetlenül szükség lenne az életedben. Ilyenkor folyamatosan halasztgatod a döntést, hogy változtass, de ezzel gyakorlatilag napról napra súlyosbodik a helyzet és halmozódnak a megoldatlan problémák.
Mi az oka annak, hogy ilyen helyzetbe sodródtál?

Az életedet akkor érzed sikeresnek és boldognak, amikor kezedben tartod az események irányítását. Az irányítás akkor van a kezedben, amikor a gondolataidat érzelmi motivációk, a motivációkat pedig konkrét lépések követik, vagyis kitalálod, elhatározod és megvalósítod a dolgokat és ebben semmilyen akadályt nem gördítesz magad elé. Amikor összhangban vannak a gondolataid, az érzelmeid és a cselekedeteid, akkor tiszta csatorna vagy, amin a saját energiád képes akadálytalanul áramlani, ezért mindig az történik, amit akarsz.

Amikor összecsapnak a fejed felett a hullámok, akkor kicsúszik a kezedből az irányítás és úgy tűnik, mintha egy külső erő rángatna magával anélkül, hogy bármilyen hatást tudnál gyakorolni a történésekre. Ennek az oka a gondolataidban keresendő, hiszen a gondolataid határozzák meg az egész életed. Ha időről időre nem raksz rendet a fejedben, akkor túlságosan sok kívülről érkező gondolat fészkeli be magát a fejedbe, ami elveszi az energiát a saját gondolataid érvényesülésétől.

Mik azok a „gondolati vírusok”?

A „gondolati vírusok” olyan kívülről érkező szellemi hatások, amiket öntudatlanul fogadsz magadba a mindennapjaid során. Ilyen vírusok a TV, a rádió, az Internet hírei, a kollégád vagy szomszédod pletykái, a családtagjaid vagy barátaid véleménye arról, hogy milyen élet élsz. Minél több ilyen hatásnak vagy kitéve nap mint nap, annál nagyobb a veszélye, hogy megfertőz egy „gondolati vírus”, ami képes gyakorlatilag megbénítani az egész életedet anélkül, hogy tudomásod lenne a dologról.

Gondolj csak a médiából folyamatosan harsogó hírekre a „gazdasági válságról”, „járványveszélyről”, „háborúkról”, „szörnyűségekről”. Ezek a „gondolati vírusok” mind egy-egy félelem magot ültetnek el benned, amik érzelmi szinten blokkolják a saját gondolataid, terveid, álmaid kibontakoztatását és megvalósítását.

Ha valakivel beszélgetsz, akkor is akarva-akaratlanul ki vagy téve a „gondolati vírusfertőzésnek”, hiszen a másik ember véleménye az élet valamely területéről befészkeli magát a gondolataid közé és ugyanolyan, ha nem súlyosabb blokkokat képes kialakítani, mint a médiából sugárzó „horrorhírek” áradat.

Ne csodálkozz, ha már azt sem tudod Te mit gondolsz

Folyamatosan ki vagy téve a feléd áramló szellemi impulzusoknak, amelyek nap mint nap „gondolati vírusokként” fertőzik az életed. Ennek ellenére nem az a megoldás, ha remeteként elvonulsz a világtól, hanem meg kell tanulnod, hogy miként választhatod szét a saját akaratodat attól, ami a külvilágból érkezik feléd.

Ahogy az otthonodnak is időről-időre szüksége van egy nagytakarításra, úgy neked is szükséged van rá, hogy tisztába tedd a saját szándékaidat és megtisztítsd magad azoktól a felesleges terhektől, amik mázsás súlyként nehezednek rád tökéletesen cselekvésképtelenné és döntésképtelenné téve önmagad. A szellemi rendrakás és a gondolati nagytakarítás olyan, mint egy hatalmas tüsszentés, ami rövid idő alatt megszabadítja a fejed a súlyos terhektől és lehetőséget ad neked arra, hogy tisztán és világosan lásd merre tart az életed.

Ha folyton csak a problémákon agyalsz, soha nem fogsz kikerülni belőlük

Amikor a gondolataid nagy része gondokkal és problémákkal terhes, akkor magad körül is csak gondot és problémát tudsz teremtetni, hiszen a saját a valóságodat a gondolkodásoddal irányítod, akár tudsz róla akár nem. Ahelyett, hogy a problémákra fókuszálsz az álmaidnak és a céljaidnak kellene megtölteni a fejedet, hiszen akkor képessé válsz arra, hogy a célok eléréséhez szükséges megoldásokat teremtsd meg az életedben.

A gondolataid teremtő erővel bírnak, ezért mindennél fontosabb, hogy a fejedben csak azok a gondolatok legyenek jelen, amik a céljaid elérésében, az álmaid megvalósításában támogatnak téged. Minden más csak felesleges limlom és kacat a fejedben, amitől ideje lenne megszabadulnod, hogy helyet teremthess a teremtő és inspiráló gondolatoknak, amik már türelmetlenül várják, hogy helyet kapjanak az életedben.


FORRÁS: Schilling Péter

Illusztráció: Tithennanis

Bátorság az MLM-hez

Célkitűzés tanfolyam: 35 online lecke azért, hogy tényleg valóra válthasd az álmaidat.Jelentkezz most, az árat Te szabod meg! Klikk ide>>