A kitartás legyőzi az ellenállást

Minden lépcsőfok avégből van, hogy a lábunkat megtámasszuk rajta, amíg eggyel följebb lépünk, nem pedig azért, hogy megpihenjünk rajta. Mindannyian elfáradunk, és elcsüggedünk, de ahogy James J. Corbett nehézsúlyú ökölvívó bajnok szokta volt mondogatni: „Az ember attól lesz bajnok, hogy még egy menetet küzd. Ha a dolgok keservesre fordulnak, küzdjünk még egy menetet!” William James hangsúlyozta, hogy nemcsak második csörlőnk van, hanem harmadik, negyedik, ötödik, hatodik, sőt hetedik is. Minden egyénben hihetetlen tartalékok rejtőznek, de semmit sem érnek, amíg nem tudunk róluk, és kitartóan fel nem használjuk őket. Pablo Casals, a világhírű gordonkaművész már rég nemzetközi elismerést szerzett, amikor még mindig napi hat órát gyakorolt. Valaki megkérdezte, miért töri magát ennyire. „Mert úgy érzem, még fejlődöm.” – felelte egyszerűen.
A nagyság lehetősége nem kopogtat az ajtón, ott bujkál valamennyiünkben. De meg kell dolgoznunk azért, hogy a vasat a felszínre hozzuk. Gyakran hallhatjuk, hogy addig üssük a vasat, amíg meleg, és ez jó tanács. Még jobb azonban, ha addig ütjük, míg föl nem melegszik. Igen, a kitartás és az erőfeszítés létfontosságú. Bármelyik értékesítési vezető megmondhatja, hogy minden egyes nem sokkal közelebb visz bennünket az igenhez. Nem csupán közhely, hogy sokszor épp hajnal előtt van a legsötétebb. Ha dolgozunk és fejlesztjük képességeinket, készségeinket, akkor felvirrad a mi napunk. Úgy is fogalmazhatnék, hogy még ha sohasem virrad fel, akkor is mi nyerünk, mert tudni fogjuk, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel mindent elkövettünk, és ez a megközelítés, ez a vágy és elszántság megnöveli a valószínűségét, hogy befutunk, és sokra visszük.
Zig Ziglar
illusztráció: Tithenannis

Bátorság az MLM-hez

Célkitűzés tanfolyam: 35 online lecke azért, hogy tényleg valóra válthasd az álmaidat.Jelentkezz most, az árat Te szabod meg! Klikk ide>>