Újra csecsemő színházban: Négy Évszak a Kolibriben

Vasárnap ismét színházban jártunk Manókámmal. Pontosabban csecsemő színházban:) Ezúttal a Bozsik Yvette Társulat által előadott Négy évszak című darabra vittem el csöpilínót. Jaj nagyon-nagyon jó volt!!!!!!!

Ha gyermek színházra gondolunk, akkor általában a bábszínház jut eszünkbe, hiszen a legtöbb gyermekeknek, babáknak készült színházi produkció bábelőadás szokott lenni. A Négy évszak viszont nem bábszínház, hanem igazi baba színházi előadás, tánccal, zenével, színes díszletekkel, édes jelmezekkel!

Ez az előadás is a kicsi nézők tűrés idejéhez igazodik, kb 20-30 percig tart.
Ez alatt az idő alatt végig vezeti a piciket az évszakok változásain a tavasztól a télig. Minden évszak megjelenítésekor az arra jellemző színek, fények, hangok, öltözetek, jellegzetes kellélek, állatok jelennek meg a színpadon.
Nagyon profi ez az előadás, az azt készítő művészek még
bölcsődei szakemberekkel, zeneterapeutával és agykutatóval is konzultáltak a darab készítése során.

A Négy évszak, a Kolibri fő épületében látható, ahol a színészek a nézőkkel osztoznak a színpadon, így a babák és kísérőik a színpaddal egybeolvadó nézőtérről nézhetik a darabot. A picik kedvükre járkálhatnak a műsor alatt, de nem teszik, hiszen 0-3 éves korig, minden babát, még a legnyughatatlanabb rosszcsontokat is teljesen leköti a színpadon feltáruló mesevilág.baba_mama_program baba_program babás_program  baba_színház családi_program gyermekház gyermek_színház színház

A darabot előadó három színész évszakonként más-más jelmezbe bújik, más-más állatnak, kedves figurának öltözve.
A darab főhőse egy kislány, Ő vezeti végig az apró nézőket az évszakokon. A kislány minden évszakban más barátokra lel, a már egészen picik által is felismert és kedvelt alakokkal találkozik, így például tavasszal egy virág és egy méhecske, nyáron egy kacsa és egy katica bogár, ősszel egy maci és egy pöttyös gomba, télen pedig egy nyuszi és egy hóember a társai, de a darab végén angyalokkal is találkozhatunk.

A díszlet kedves, színes, cuki baba világ, a zene szuper, igazi baba zene, melyre a színészek kedves, látványos, egyszerű mozdulatsorokból álló táncokat adnak elő.

A darab végén a babák játszhatnak a díszlet elemeivel, a kis házzal, a virágokkal és a kellékekkel is, így Zoé jót labdázott a nagy strandlabdával, ráztuk a csengettyűt, meglocsolta a nagy kannával a plüss virágokat a fő sláger pedig a házikó ablakának nyitogatása volt.

Nagyon tetszett Zoénak ez a darab, közben végig kommentáltuk a látottakat, élvezte, hogy minden állatot, szereplőt felismert, a hóembert kivéve, mert az még ugye csak mostanában kezd aktuális beszédtéma lenni nálunk:) A játék idő lejárta után, alig tudtam lekönyörögni a színpadról, a végén, a többi baba távozása után már csak egyedül bolyongott a díszletek között.

Annyira klassz volt ez a darab, hogy ha lesz rá alkalmunk, lehet, hogy még egyszer megnézzük!

baba_mama_program baba_program babás_program  baba_színház családi_program gyermekház gyermek_színház színház

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

Babamóka

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/