Télapó története: karácsonyi mese a legkisebbeknek

Karácsony közeledtével az utcákat és üzleteket járva, egyre több helyen futunk bele egy-egy létrán kapaszkodó télapóba, rénszarvasok húzta szánba, csillogó díszekbe öltöztetett fenyőfákba és a tévében is egyre többet feltűnik a piros ruhás kövér szakállas bácsi és ez bizony lassan két éves babukámnak is feltűnt.
Először egy boltban szúrt neki szemet, a magasban létrán lógó furcsa szerzet. Miután meg tudta tőlem, hogy ezt a bácsit Télapónak hívják, boldogan kiáltott minden újabb utunkba kerülő Télapó láttán, hogy “Piapó, Piapó, anya, ott is, ott is”. Aztán felmerült a kérdés: Ki ez a Télapó?

Ez lesz Zoé első karácsonya, amikor már el lehet neki mesélni a Télapó sztorit. Itt van tehát az idő, hogy Zozóka előtt felfedjem a Karácsony mesés történetét, hogy elmondjam Neki, ki is ez a Télapó, miért van mindenhol csillogó karácsonyfa, stb.
Szerettem volna, hogy a Télapó figurája és a Télapót körül lengő csodavilág, benne is olyan varázslatos meseként élne, mint bennem élt gyermekkoromban.
Elkezdtem tehát segítséget keresni, kutattam, hogy minél szebben, vonzóbban, mesésebben illusztrálhassam a Télapót és világát picikémnek.
Szétnéztem otthon a könyvespolcon, de Télapót egyik könyvünkben sem találtam.
Gondoltam, keresek a neten valami cuki mesét, ami bemutatná, hogy mégis ki ez a Télapó és mit is csinál ő Karácsony táján, de nem találtam olyat, ami kimondottan erről szólt volna és amelyik kellően varázslatosnak, szépnek mutatja be a Télapó ügyet.

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---

Úgy döntöttem, hogy szereznünk kell egy mese könyvet, mert egy képeskönyvet lapozgatva tudnám Zoénak igazán bensőségesen, meghitten elmesélni mindazt, amit Télapóról tudni kell.
Nyakunkba vettük hát a várost, pontosabban csak egy közeli bevásárló központot, végig jártuk a benne lévő könyvesboltokat.

Hát nem volt valami szívderítő a Télapós mesekönyv kínálat.
Olyan könyvet szerettem volna, ami semmi másról nem szól, csak a lényegről, arról, hogy ki a Télapó, kik a társai, hol lakik, mit csinál Karácsonykor, tűnjenek fel benne a Télapót klasszikusan körül vevő kellékek, a szán, a puttony, rénszarvasok, karácsonyfa, télapó háza, a manók, a kémény.
A legfontosabb elvárásom az volt, hogy a mesekönyvben Télapó figurája ne egy csúnya öregember, hanem egy cuki, kövér, kedves bácsi legyen, akit Zoé könnyen a szívébe zár.
Ezen kívül olyan könyvet szerettem volna, ami csupa szín, csupa rajz, a Télapón kívül is tele kedves figurákkal. A szöveget illetően, azt szerettem volna, ha nincs semmi különös sztorija a mesének, csak tömören összefoglalja, amit a legkisebbek megérthetnek a karácsonyról, de annyi szöveg mégiscsak legyen benne, hogy én se unjam halálra magam, mikor huszonnyolcadjára olvasom fel egy este, hogy ne csak 4 oldal legyen az egész, hanem valamivel több oldalnyi nézegetni, megbeszélni valónk legyen esténként.

Na a feltételeimnek megfelelő könyvet nagyon nem volt könnyű találni. Nagyobb gyerekeknek bővebb a kínálat, a kicsiknek is van sokféle, de csúnyábbnál csúnyább Télapó alakokkal, akiket nem találtam eléggé szerethetőnek, eléggé cukinak ahhoz, hogy Zoé általa megszeresse a Télapót. Aminek az illusztrációja tetszett volna, annak meg a története volt nem megfelelő, a legtöbb Télapós mesekönyv valami történetről szól, amelyben például Télapó elveszíti a sapkáját, ami nagyon aranyos, de nem derülnek ki belőle Télapóról az alap információk.

Végül megtaláltam a számunkra tökéletes Télapós mesekönyvet, melyben gyönyörű, kedves, mesés illusztráció van, a Télapó kedves, mosolygós, dundi alak, van benne szán szarvasokkal, manók, karácsonyfa, minden ami csak hozzá tartozik Télapóhoz, a mese története pedig egyszerű, a legkisebbeknek szól és tökéletesen megfelel a célnak, hogy ezen a könyvön keresztül mutassam meg Zoénak a Télapó mesés világát.

A könyv címe: A télapó Története és a Tóth Könyvkereskedés és Kiadó adja ki, így néz ki:karácsony télapó  baba_mama_program közös_játék_szülőkkel mesekönyv mesekönyv_babáknak

és ilyen szép képek vannak benne:karácsony télapó  baba_mama_program közös_játék_szülőkkel mesekönyv mesekönyv_babáknak

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

Babamóka

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---

One thought on “Télapó története: karácsonyi mese a legkisebbeknek”

Comments are closed.