Segítő mesék

Még régebben hallottam, hogy a felnőttek intelligenciája és jövőbeni eredményes élete 3 dologtól függ:

Születési súly
A 7 éves kori magasság
És az hogy élete első 3 évében milyen gyakran olvastak neki mesét!!!!

Gondoltátok volna? Én nagyon megdöbbentem, amikor hallottam. Rögtön vettem is pár könyvet. Tapasztalatból tudom jobb, ha az első években kemény papíros könyvet vesztek. Az én lányom imádta tépkedni. Most már (min. 100x –i higgadt elmagyarázás után) érti, hogy a könyv érték és nem tépkedjük. Ő annyira a mesékre még nem kíváncsi, de a képeket imádja és megkeresni a kisállatokat benne.
Gyerekként jómagam is szorongó voltam és igyekeztem mindent megtenni, hogy azokat a hibákat – melyek bennem a szorongásokat okozták – ne kövessem el, de mindannyian tudjuk, elkerülhetetlen hogy hibázzunk. Ezért is lettem figyelmes a kedvenc magazinomban megjelent kis bemutatkozó cikkre, ami a mesék gyógyító erejéről szólt.
Rögtön rá is kerestem. Egy pszichológus indította el az oldalt mivel különös figyelmet szentelt munkája során a szorongással küzdő gyerekekre. Olyan meséket ír melyek segítenek az ilyen kicsiknek ellazulni, feloldódni és megérteni a világot, ami körül veszi őket. Azt tapasztalta, hogy a gyerekeknek olyan élményekre van szükségük, melyek által meg tudnak küzdeni szorongásukkal. Ha ez sikerül, akkor a meséket tovább gondolják, eljátsszák. Ezáltal még inkább elsajátítják az ellazulás, problémájuk megoldását.
Figyelmetekbe ajánlanám ezt az oldalt. Bár még csak én is most találtam rá már most nagyon tetszik. Írhatsz saját problémáddal kapcsolatban is, mert a szerző válaszol és jó tanácsokkal lát el.
Remélem, sok kis gyerek leli majd örömét az ilyen mesék világában.
Az oldalt megtalálod itt.
Majd írjátok meg a tapasztalatokat.

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

Babamóka

Célkitűzés tanfolyam: 35 online lecke azért, hogy tényleg valóra válthasd az álmaidat.Jelentkezz most, az árat Te szabod meg! Klikk ide>>

A gazdagság receptje