Mivel rajzoljon a baba?

Ki előbb, ki utóbb, de egyszer csak minden picur kedvet kap, hogy kirántsa bevásárló listát író édesanyja kezéből a tollat, hogy papírra vésse élete első vonalait és a legtöbb baba onnantól kezdve buzgó rajzművésszé válik.
Ekkor a lelkes anyuka  azonnal számba veszi milyen eszközöket adhat gyermeke kezébe, hogy a baba minél kézre állóbb eszközökkel és minél kevesebb kárt téve a lakás berendezéseiben és falain, elkészíthesse első alkotásait.
Nézzük a választékot, miket is gyártanak a legkisebb képzőművészeknek a hagyományos színes ceruzákon kívül:

Filctollak: Már több gyártó is készít olyan bármiből könnyedén kimosható filctollakat, amelyekkel a manók nyugodtan színezhetnek, firkálhatnak az eléjük tett rajzlapon túl is, nem baj, ha a lapon túl szaladva az asztalt firkálják össze, vagy a kezüket, arcukat vagy épp a ruhájukat, a filctoll egy sima vizes szivaccsal vagy akár egy kéznél levő popsi törlő kendővel is rögtön letörölhető mindenről, még a kanapéról is. Mi a Crayola és a Carioca által gyártott kimosható filctollakat próbáltuk, mind a kettő szuper!
A Crayolából volt már vastagabb, babbaba_mama_program baba_program babmóka játék_ötletek r:játék_ajánló r:mit_játszunk_a_babával?a kezekbe illőbb változatunk is, de Zoé a normál, vékonyabb filccel is ügyesen bánik.
A Carioca filctoll készletet Zoé különösen szereti, mert annak kupakjai kis elefánt fejek, amiket Zozó imád ujjbábként használni. Három elefántot az én ujjaimra húz, hármat a saját ujjaira és addig kell így bábozgatnunk, ameddig teljesen beizzadnak és elnyomorodnak az ujjaim a szűkös műanyag elefánt fejekben.

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 - katt ide most!>>

---***---

Zsírkréta: Hát ez az amit egyenlőre itthon mi nem tartunk…A hagyományos zsírkréta ugyanis semmiből ki és semmiről le nem mosható, de a lakásunkon kívül bárhol nagyon szívesen rajzolunk vele:) Tervezem, hogy beszerzek olyan zsírkrétát, ami állítólag lemosható, ilyen például az ÖkoNorm méregmentes zsírkrétája. A Crayola is készít többé kevésbé jól takarítható zsírkrétát, de ők csak a mosógépben mosható és a lemosható felületek tisztaságát garantálják, a tapétáét, szőnyegét, stb. nem.
A babáknak érdemes vastagabb zsírkrétát választanunk, vagy jó lehet az ÖkoNorm csepp alakú krétája is, de a legjobban nekem a Cili zenebölcsijében látott lapos kis pénzérme alakú zsírkréták tetszenek, amit házilag kell elkészíteni, mégpedig a következő módon: Venni kell mindenféle színű olcsó olajos zsírkrétát, össze darabolni őket, muffin sütőforma aljába tenni a darabkákat és addig sütni még szét nem folynak és jó büdös nem lesz az egész konyha:) Ha kihűlt már kész is a baba kézre álló sok kerek kis zsírkréta, melyek gyönyörű csíkosak, szivárványosak lesznek, ha egy-egy sütőformába több féle színű zsírkrétát is olvasztunk.

Ujjfestékek: Zoé imádja! Pacsmagolunk, festegetünk, színeket keverünk, kézlenyomatokat készítünk, pecsételünk, nagyon tuti baba program! baba_mama_program baba_program babmóka játék_ötletek r:játék_ajánló r:mit_játszunk_a_babával?
Jó hír, hogy ebből is létezik mosható változat! Mi a SES Öko ujjfestékét választottuk, amely 90%-ban természetes nyersanyagokból készül és tényleg könnyedén lemostam mindenhonnan! De az ÖkoNorm ujjfestékei is vízzel hígíthatóak és szárazon is kikefélhetőek, ráadásul teljesen méregmentesek és a Crayola ujjfestékek is kimoshatóak, lemoshatóak.

Mágneses rajztáblák: Ezekkel a táblákkal mindenki jól jár, az anyukáknak nem kell takarítani utána, a babák pedig imádják, nem csak a rajzolást élvezik vele, hanem azt is, amikor letörölhetik az elkészült művet és a tábla újra üresen várja az újabb alkotást. Legtöbbször az ilyen mágneses rajzolókhoz különböző formájú mágneses nyomdák is járnak, amelyekkel imádnak pecsételgetni a picik. A mágneses rajztábla úti játéknak is jó, kocsiban is hasznos időtöltés az unatkozó kis utasoknak.

AquaDraw vagy Aqua Doodle, azaz vizes rajzolók, ezek a mi kedvenceink! A Tomy és a Ravensburger is gyárt ilyen játékot, lényegében teljesen ugyanolyat. A játékhoz egy nagy földre teríthető matrac és egy toll tartozik. baba_mama_program baba_program babmóka játék_ötletek r:játék_ajánló r:mit_játszunk_a_babával?A tollba csak csapvizet kell tölteni és már kezdődhet is a babamóka! A vízzel töltött tollal kell a kiterített rajzlapra rajzolni. Olyasmi, mint a mágneses rajzoló, csak nem letörölni kell a művet, hanem megvárni, hogy megszáradjon. Ha megszárad, akkor ugyanis újra kifehéredik a hatalmas rajzlap és kezdődhet elölről az alkotás.
Lehet kapni kisebb méretű, utazáshoz is használható változatot is, valamint olyat is, ami olyasmi, mint egy színező, amit ha mindenhol kiszínezi a baba, a víz hatására előtűnik a szép színes kép. Ez utóbbit Mini Mats-nak hívják és 4 különböző képet tartalmaz egy csomag, meg persze a vízzel tölthető tollat. Ennek a játéknak szintén nagy előnye ugye, hogy semmi nem lesz összefirkálva, minden tiszta marad a kis művész körül, hiszen csak a vízzel rajzol!

Világító rajztábla:Igazán látványos módja az alkotásnak, egy barátnőméknél láttuk a fényes rajztáblát, ami épp úgy néz ki, mint a mágneses rajzoló és szintén egy vonással letörölhető a rajta levő rajz, de a rajzunk gyönyörű fényes alkotás lesz, a játékon többféle szín is beállítható.

Fűrdőszobai kréta: A fürdőkádban is jó buli a rajzolgatás. A fürdő krétákkal nem csak a kád falára és a csempére lehet rajzolni, a baba magát is kipingálhatja, hiszen csak egy loccsantás a kád vizéből és már tiszta is!

Hagyományos kréta táblával: Ha már elég nagy vagy elég megbízható a kisgyermeked és nem félsz, hogy megkóstolja a krétát, jó mókát biztosítasz neki egy nagy táblával, ami később is jól jön majd ha nagyobb korában iskolásat játszik:)

Doodle Bear: Ez egy összefirkálható, majd kimosható mackó. Láttam már babából is ilyet, nem sok értelmét látom, Zoé sem nagyon használja, de szerintem nagyobb gyerekek, akik már nem csak firkálnak, biztos szívesen szépítgetnek egy ilyen macit.

Nyomda: Rajzolni szépen még nem tudó gyerekeknek nagyon jó, hogy a nyomdák segítségével, ők is igazi, fel ismerhető rajzokat készíthetnek és utána ki is színezhetik őket. A nyomda készlethez tartozó tinta párnát viszont csak a szülőknek ajánlatos kezelni, mert különben pillanatok alatt tiszta tinta lesz az egész baba meg persze a baba körül is minden és a tinta nem kimosható, még a babáról se nagyon, úgyhogy vagy bababarát festékbe mártogassátok a pecséteket vagy színezzétek be kimosható filctollal a nyomdán lévő figura körvonalait. Mi így még Micimackós tetoválást is szoktunk készíteni:)

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

Babamóka

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---