Gyermekházban jártunk

Gyermekház. Ez a kifejezés számomra eddig ismeretlen volt. Azt gondolná az ember, hogy egy játszóházról van szó, de nem, már tudom, hogy a gyerekház egy sokkal komplexebb valami. Mi a Csillaghegyi Szamóca Gyermekházban voltunk. Ez egy alapítvány által fenntartott intézmény, mely kisgyerekek számára szervez szabadidős programokat, foglalkozásokat, egy családias hangulatú kertes házban. A gyermekház, melyben mi ma jártunk nagyon barátságos, úgy néz ki, mint egy kis bölcsőde és valójában az is, mert nem csak látogatóként lehet ott játszani, nem csak játszóházként, hanem gyermekmegőrzőként, sőt bölcsődeként is funkcionál.
A játszóházként használható szobát nem úgy kell elképzelni, mint a hagyományos hatalmas játszóházakat. Itt minden olyan, mintha otthon lenne az ember, a ház különböző szobái úgy néznek ki, mintha egy-egy gyerek szobája lenne, telis-tele jó kis játékokkal. A házba belépve az embernek olyan érzése van, mintha egy családhoz érkezne vendégségbe. A gondozónők, óvónők pedig olyanok, mintha egy anyuka lenne a gyerekek között, tisztára mintha egy nagy családba lépnénk.
A játszóház a házon kívül is folytatódik. Az udvaron, a kertben is sok-sok játék, nagy homokozó, csúszdák, jó kis járművek, olyan, akár egy bölcsőde udvara. A bölcsődében hagyott és a csak játszani betérő babák együtt játszanak, a zenebölcsi foglalkozáson is együtt vesznek részt. Merthogy zenebölcsi is van ott a hét több napján, mi is kipróbáltuk és nagyon jól éreztük magunkat. Daloltunk, mondókáztunk, akárcsak a ringatón vagy a Manó muzsikán. Zoé figyelmét kicsit elterelték a mondókákról a szobában levő játékok sokasága, de a barátnőm mondta, hogy általában a zenés foglalkozást egy játékokban kevésbé gazdag szobában szokták tartani.
A barátnőm, – aki elhívott minket erre a jó kis helyre – a zenebölcsi után még a kézműves műhelybe is be szokta vinni kisfiát, merthogy az is van a gyermekházban, az udvaron lévő melléképületben, csak most sajnos zárva volt. A kézműves foglalkozásokon csupa klassz dolgot szoktak csinálni, gyerekek és felnőttek együtt agyagoznak, bábot készítenek, üveget festenek, stb.
De van még itt baba-mama jóga, baba jelbeszéd tanfolyam és sok minden más is.
Hozzánk nincs túl közel ez a szuper kis hely, de így is el fogunk még néha látogatni oda, mert jól éreztük magunkat nagyon.

Babamóka

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/