Én és a lekvárfőzés

lekvar

Nem mondhatom el magamról, hogy nyaranta, ilyentájt júliusban, piros kockás kendőt kötök a hajamba, és naphosszat kavargatom a lekvárt a nagy fazékban, hogy télen csak le kelljen emelni a kamrapolcról a saját készítésű finomságokat. De az biztos, hogy baracklekvárt feltétlenül készítek, hiszen egy jó császármorzsához, máglyarakáshoz, grízes tésztához, vagy farsangi fánkhoz csakis a házilag eltett baracklekvár az igazi. És aki azt gondolná, hogy a műveletre rámegy a napom, az téved.

Családanya lettem, szerető, gondoskodó. Aki főtt ételt tesz az asztalra, és nem is akármilyet. Mert fontos, hogy egészségesen éljünk, és az is, hogy a gyerek ne szemétkajákon, hanem házikoszton nőjön fel. Minél kevesebb E-betűn.
Igen ám, de azért az én erőforrásaim is végesek, és az én napom is csak 24 órából áll, hiába zsúfolok bele 34 órányi teendőt. Ezért hát kompromisszumot kötöttem az örökké a tökéletességre törekvő önmagammal, és nem a békebeli baracklekvárt készítem, anyám és nagyanyám receptje alapján, hanem – Dzsemfix-et vásárolok. (Lelkiismeretfurdalás nélkül, bizony!) És olyan baracklekvárt készítek belőle, hogy aki megkóstolja, megnyalja a tíz ujját – és azt hiszi, hogy a békebeli recept szerint készítettem.
Hozzávalók: 4 kg érett sárgabarack, 3 csomag Dzsemfix Szuper (3:1), 1050 gramm cukor, és egy szabad fél óra
Elkészítés: megmossuk és kimagozzuk a barackot, beletöltjük a turmixgépbe, és megrottyantjuk (készíthetjük teljesen krémesen is, vagy darabosan, ízlés szerint.) Egy nagy lábosban feltesszük főni a barackot, a cukrot és a Dzsemfix-et, majd amikor felforr, további 3 percig hagyjuk rotyogni. Ezután levesszük a tűzről, és hideg vízzel kiöblített, tiszta üvegekbe töltjük (teljesen tele), majd rátesszük a fedelét, és fejjel lefelé állítjuk őket. Ha kihűltek, meg lehet fordítani – és már készen is vannak.
Ez a Dr. Oetker Dzsemfix Szuper (3:1) állítólag természetes gyümölcspektinből készül, ami lehetővé teszi, hogy a hosszadalmas lekvárfőzési folyamatot 3 percre lerövidítsük. Remélem, tényleg igaz, hogy ezáltal több vitamin és ízanyag marad a gyümölcsben.

sargabarack

Kezdő anyukák oldala

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/