Só, mi só – avagy a mese nem hazudik!

„Volt egyszer egy öreg király, s annak három szép leánya. A fél lába már koporsóban volt a királynak, szerette volna mind a három leányát férjhez adni. Hiszen az nem is lett volna nehéz, mert három országa volt, mind a három leányára jutott hát egy-egy ország. Hanem amiképpen nincs három egyforma alma, azonképpen a három ország sem volt egyforma. Azt mondta hát egyszer a király a leányainak, hogy annak adja a legszebbik országát, amelyik őt a legjobban szereti.
Sorba kérdezte a leányokat, kezdette a legidősebbiken:
– Felelj nekem, édes leányom, hogy szeretsz engem?
– Mint a galamb a tiszta búzát – mondá a leány.
– Hát te, édes lányom? – kérdezte a középsőt.
– Én úgy, édesapám, mint forró meleg nyárban a szellőt.
– Na, most téged kérdezlek – fordult a legkisebbikhez -, mondjad, hogy szeretsz?
Úgy, édesapám, ahogy az emberek a sót! – felelt a kicsi királykisasszony.”
S talán emlékszel a mese folytatására, miszerint a legkisebb királylány szeretete bizonyult a legnagyobbnak, hiszen a király is rájött, hogy nélkülözhetetlen számára a só. Gondold csak végig, milyen ízűek ételeid só nélkül!? Tudjuk, hogy só és víz nélkül nincs élet, hiszen az emberi test két legfontosabb alkotó eleme.  Anno, a só lelőhelyeket katonák őrizték, hatalmas kincsnek számított, ezért is nevezték el fehér aranynak. Azonban mára a „fehér arany” helyett, sajnos „fehér mérget” fogyasztunk. Elgondolkodtál már azon, hogy mekkora a különbség, a természetes kristály só és a többség által fogyasztott finomított konyhasó között?

Földünkön nagy mennyiségben fordul elő só, ott van a tenger vizében, csakúgy minta a kőzetekben. Mindkettő értékes ásványi anyagokat tartalmaz az emberi szervezet számára. Sajnos a tengerek egyre szennyezettebbé válnak, ezért a tengeri só sokat veszített értékéből, de még mindig rendkívül hasznos. A kőzetekben fellelhető só a kiszáradt őstengerekből rakódott le. A kőzetek teljes védelmet biztosítottak, ezért az itt található só megtartotta teljes tisztaságát. Kitermelése természetes módon történik, emberek kézzel fejtik és törik a sókristályokat, ezért az ilyen módon kinyert só minden összetevőjét megőrzi, csakúgy, mint az ősidőkből származó, különleges, eredeti energetikai rezgését. A periódusos rendszerből 92 természetes elemet ismerünk, s az őstengerekből származó só ebből 84 elemet tartalmaz.

Ezzel szemben, a konyhai asztalra kerülő finomított só, összesen két elemből áll: Nátrium és Klorid. A kémiai finomítás útján az összes hasznos ásványi anyagot, nyomelemet eltávolítják a sóból, és csak egy idegen anyag marad belőle, melyet az emberi szervezet sejtméregként ismer fel, s védekezik ellene: kiválasztással, kikristályosítással. Fogyasztása során folyamatosan terhelés alá vonod vesédet és az összes kiválasztó szervedet. Ennek eredményeképpen a finomított só fogyasztás miatt testedben ödéma alakulhat ki, cellulit, magas vérnyomás, dehidratáltság. Ezért fontos az, hogy ésszel fogyaszd a sót! Figyelj a mennyiségre és a minőségre egyaránt!

Tudtad, hogy:

a szervezeted számára szükséges kristály só mennyisége: 3-5 gr,
egy átlagos ember napi 15-20 gr konyhasót fogyaszt el,
veséid egy nap alatt maximum 5-7 gr sót képesek kiválasztani,
a könny és a vér 1%-os sóoldat, ami megegyezik az őstengerek só-koncentrációjával,
a magzatvíz 37°C fokos 1%-os sóoldat,
a sós ízt az egész nyelveden érzed, a többi ízzel ellentétben,
só nélkül az agyad nem képes a gondolatok megformálására.
Ez a néhány érdekesség biztos elegendő ahhoz, hogy átgondold a só fogyasztásod. Ha teheted, a konyhasót mielőbb cseréld le jó minőségű, természetes tengeri sóra, vagy kőzeti sóra. Ilyen lehet például a Holt-tengeri só, a Himalájai só, vagy a Földközi- tengerből származó só.
Ha szeretnéd tudni, hogy milyen gyógyhatással bír a fehér arany, tarts velem a következő bejegyzésnél is, ahol praktikákat mutatok be a kristály só otthoni alkalmazásairól.
Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi
Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

Neked hol fáj?

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/