Ez egy női oldal. Ez egy női közösség. Ez egy női energiákat „termelő” és magasan rezgető közeg.

De a női energiáinkat néha semmi sem tudja magasabb szintre emelni, mint egy áldott férfi a környezetünkben.

Az áldott férfiak azok, akikre azt szoktuk mondani, hogy „A jó emberek.

Akik kedvesek. Akik őszinték és elfogadóak. Akik soha nem használnák a tesztoszteronjukat arra, hogy azt éreztessék egy nővel, bármilyen nővel, hogy ők a fennsőbb rendűek (holott erről akarja őket meggyőzni a média, a férfiközösségek többsége, és néha még maguk a nők is).

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Az áldott férfiak azért áldottak, mert rendelkeznek azzal a plusszal, ami a nem áldottakra nem jellemző: a megfelelő önértékeléssel. Az áldott férfiak tisztában vannak saját értékeikkel, sőt, szeretik is magukat, és kimondottan kerek egészek. Nincs szükségük arra, hogy a megfelelő energiaszint eléréséhez uralkodjanak másokon és elszívják az energiát.

Az áldott férfiak sem tökéletesek persze, hiszen akkor már Istenek lennének :).

Nem, nem arról van szó, hogy túlértékelünk egy férfit, és rózsaszín szemüvegen át látjuk, és mindig, minden pillanatban minden nagyon frankó. Nem! Nem esünk túlzásokba, az apró jelek azok, amik számítanak.

Az áldott férfiak nem babusgatnak minket, nem ajnároznak, hiszen nekünk nem erre van szükségünk. Az áldott férfiak észre sem veszik talán, hogy áldottak, ezt nekünk kell tudatosítanunk (nem bennük, magunkban), és örülnünk, hogy vannak nekünk.

Hogyan lehet felismerni az áldott férfiakat?

Egyik alapvető ismérvük az, hogy ha velük kapcsolatban azt érzed, hogy felszabadult vagy a környezetükben, nem kell arra figyelned, hogy hogyan áll a frizurád, és nem kenődött-e el a sminked, mert az áldott férfiak rád figyelnek, nem a dekoltázsodra. Az áldott férfit nem ismered fel elsőre, ehhez tapasztalat kell: „Már megint olyan jól elbeszélgettünk.” „Már megint nem nőnek éreztem magam mellette, hanem értékes EMBERNEK.” „Már megint jókor futottam össze vele.”

Most fura dolgot mondok, mennyei prófécia olvasók érteni fogják: az áldott férfiak megtalálták önmagukban a női energiát, ezért tudnak a nőkkel egyenrangúként és partnerként fellépni, mert a saját férfiasságukat nem kell fitogtatniuk, hiszen annak teljességgel tudatában vannak testileg is és lelkileg is.

Ida úgy hívja az áldott férfiakat, hogy feminista pasik, ami számomra ellentmondásosnak tűnik (nyilván, mert a feminista szóval sem vagyok teljességgel tisztában :)), de bárhogy is nevezzük őket általánosan, hálát adhatunk a létezésükért, és kívánom minden nőnek, hogy sok-sok áldott férfi ismerőse legyen!

Ez a bejegyzés nem jöhetett volna létre az áldott férfi ismerőseim nélkül: köszönet érte Zolinak, Gabrielnek, Bélának, Gyurinak, Csabinak, Dávidnak és persze nem utolsó sorban és legfőképp a férjemnek 🙂

Te ismersz ilyen áldott férfiakat? Ki jutott eszedbe, miközben olvastad ezt a bejegyzést?

17 thoughts on “Áldott férfiak”

 1. áldott férfiak?
  édesapám,
  barátaim,
  és a párom.
  🙂

  a többi, nem áldott, felfuvalkodott, önhitt, beképzelt, nagyrafújt léggömb pasi pedig nyugodtan szálljon magába, és gondolkozzon el, hogy miért is van neki erre a fajta létre és viselkedésre szüksége. 🙂 (ha valaki ezt magára vette, akkor is nézzen magába.)

 2. Ha belegondolok, általában nagyon jól tudok kommunikálni férfiakkal. Jól is tudom érezni magam a társaságukban -és az írásod nyomán azt is látom, hogy ezekben a helyzetekben valóban nem NŐként szerepelek, de ők sem FÉRFIként.

  A kamasz éveimben is, amikor a legtöbb lánynak nagyon nehéz az élet :), akkor is jobban kijöttem a fiúkkal.

  Bár az arrogáns, lekezelő (már-már nőgyűlölő) fazonokra nincsenek megoldásaim. Csak a rendes pasikra 🙂

 3. Jaczenkó Laci szerintem ilyen…
  Szil Péter is ilyen – profeminista férfi 🙂
  ők ketten egyébként tudtommal az ún. gender szempontokat (társadalmi nemi szerepek) figyelembe veszik, egyáltalán tudnak a létezésükről…

  És szívesen írok a feminizmusról, hogy segítsem ezt helyre rakni. Egy női oldalon meg különösen fontos lehet.
  E téren nekem is megvan a magam fejlődéstörténete – a legtöbben úgy kezdjük, mivel sztereotípiákat örököltünk, hogy egyáltalán képbe kell jönni a feminizmussal kapcsolatban.
  Ezt nagyon segítheti egyébként a Feminista almanach is, és úgy emlékszem, hogy neked megvan, mert adtam ajándékba, Rita…
  És itt is lehet tájékozódni: http://www.feminista.hu
  – bár elég régóta nincs frssítve, de a meglévő infok mind ülnek továbbra is, amiket ott találtok.

  Ida ***

 4. Nagyon jó a téma! És a kifejtés is!
  Szerencsére tényleg vannak ilyen férfiak.
  Nekem is ilyen a párom. És a drága apósom is. És az apum is ilyen (sajnos csak) volt. A nevelőapám is nagyjából. És néhány férfi ismerősöm. Bár én nem nagyon barátkozok olyannal, aki a dekoltázsomat stíröli, mert visszataszítónak tartom.
  Gabrielnél is meg tudom erősíteni a dicséretet, például segített nekem technikai ügyben! 🙂

 5. Nekem a férjem és minden nap tudatosítani kell magunkban milyen jó dolog ez is a többi jó dolog mellett. Én pontosan 13 éve érzem ezt és hálás vagyok a sorsnak érte.

 6. Igen, Gabriel szerintem is ilyen áldott pasi, van szerencsém személyesen is ismerni. Ahogy nézem, egyre népszerűbb. 🙂

  A dekoltázs- stírölésről: szerintem főleg azokét bámulják, akik kipakolják jól látható helyre, (ezeket még én is megbámulom…) bár van néhány szerencsétlen pasi, akit a tesztoszteronja irányít, persze ők ezt nem fogják soha tragikusan felfogni. Sőt. Csak a környezetük.

  Nők is vannak olyanok, sokan, akik ezt arra használják, hogy a pasit közvetetten irányítsák a tesztoszteronjuk által…

  Sok múlik a nő öltözködésén szerintem, és a viselkedésén, és a családi állapotán, és a lojalitásán. Na meg a hormonokon is… Szerintem néha még az öltözködést is a hormonok irányítják.

  Én is hálát adok az áldott férfiak létezéséért, nélkülük nem lenne kerek ez a világ.

  Még valami: „Ül az ember egy szobában egy széken, az ajtó bezárva. De ha belép egy Nő, az ember megszűnik csak embernek lenni, és azonnal Férfi lesz. És éppen annyira lesz férfi, mint amennyire Nő volt az, aki belépett.”
  (Karinthy Frigyes)

  Lehet, hogy az is a nők képessége, hogy a férfiakat „áldottá” tegyék?

 7. Rengeteg „áldott”fiút,férfit ismertem,ismerek.Közép iskolában „fiú”osztályba jártam(sport osztály),egyetemen szintén 3-an voltunk lányok,-érthető ha barátaim 80% férfi,és ha nem lenne ilyen ,nem lenne a barátom.Ráadásul a munkahelyeimen is úgy alakult,hogy férfi kollégáim voltak többségbe.Hab a tortán:két”férfit”neveltem fel..Egyetlen bánatom, hogy párom soha nem ismeri el,sem régen,sem most hogy férfi-nő között lehet igaz barátság.Ő mereven ragaszkodik az u.n. „férfi szerephez”amivel sokszor meg keserítette az életemet,és magát sem tette boldogabbá…Én határozottan szerettem volna,ha a nő mögött az embert is meg látja bennem…Szerintem is a Nagy Férfiasság többnyire belső bizonytalanságot,intelligencia hiányt,esetenként gátlásosságot takar.De lehet egy minta,amit a családjukból hoztak…Amúgy meg mi is más más szerepet szánunk-legyünk őszinték!!-A SZERELMÜNKNEK,BARÁTUNKNAK,MUNKATÁRSUNKNAK,HAVERÜNKNEK,STB.Persze,hogy jó lenne,ha a párunkban mindezek benne lennének,de hát ez abszurdum:Nem lehet valaki lelkiatya is,meg tüzes szerető is egyszerre,no meg az apukánk is.Vagy,igen???

 8. Teljesen igaznak tartom, hogy csak azt a dekoltázst lehet megstírölni, ami ki van téve. 🙂
  És az is teljesül valószínűleg, hogy a Nagy Férfiasság belső bizonytalanságot takarhat. Az pedig a férfi választása, hogy ezt a gátlást hogyan orvosolja: szellemi fejlődéssel, a minták levetésével; vagypediglen a Nagy Férfias viselkedéssel.
  Én a szellemi fejlődést preferálom. Ha egy belsőleg bizonytalan férfi maradandóan kimászik a saját slamasztikájából, annak tudok örülni. Másnak nemigazán.
  Nagyok az elvárásaim?

 9. A férjem. Akibe ezért szerettem bele, mert jó ember. És tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok 🙂

 10. Imre barátunk az. Teljes természetességgel foglalkozik fiaimmal, velem.Jelen van humorával vagy szarkasztikus megjegyzéseivel. Segít ha szükséges. Képes a közelünkbe lazítani.

  Feltehető, ha tehenünk vagy tengerimalacunk volna, azt is ugyanolyan természetességgel gondozná, figyelne rá vagy kedveskedne neki.Szeretete független a „természeti”formától vagy annak fizikai méretétől.

 11. Hihetettlen. Miközben olvastam az Áldott férfiak című csodaművet, két fiú jutott az eszembe. Egy mellette, és egy ellene. A negatív példa az ex. Kritizált, bántott, és szokszor zsarolt. Rövid ideig voltam vele, és szerencsére elég korán jutottam el arra a szintre, hogy nem kell mindenáron párkapcsolat. Ha nem tartalmas, és nem érzem benne jól magam, mit ér az egész.
  A másik oldalon a jó példa. Egyszerűen egy dal jut mindig eszembe a srácról, pedig ő is jócskán megbántott, átgázolt a lelkemen, de tudom azért tette, mert még nem érti amit én már tudok, tudtam akkor is, mikor találkoztam vele. Egy az utunk, csak neki még van egy kis dolga amit meg kell tennie, meg kell tanulnia. Szóval a dal címe : Somewhere over the rainbow…
  Nekem a csoda jut róla eszembe. Barátnőm egy hasonló srácra egyszer az Unikornis kifejezést használta. Bárhogy is hívjuk őket, az érzés amit érzünk mellettük felemelő. Teljesség, feltétel nélküli szeretet, boldogság.
  Köszönöm az írást, segített elengedni a rosszat, minden lelkiismeret furdalás nélkül, és újra várni a jót, a teljesség reményében.

 12. Édesapám jutott eszembe, és a volt férjem, akivel most is jó barátok vagyunk. És milyen igaz, hogy az öltözködést is a hormonok irányítják! Pedig olyan hülyén hangzik, de mégis van összefüggés.Minél több bennem a tesztoszteron, annál kevésbé vagyok képes női ruhát fölvenni. Frankón így van, volt, hogy visszatettem egy szép blúzt a szekrénybe, mert rosszul éreztem magam benne.

 13. Anikó, azért arra vigyázz, hogy ne várj erre az illetőre túl sokáig, ne zárd őt annyira magadba, hogy mást nem veszel észre miatta!
  Az ilyen kétlábon járó csodák tucatjával rohangásznak körülöttünk, de néha mi vakok vagyunk erre, illetve mikor egyet találunk, azt hisszük, hogy ő kizárólagos számunkra. Hát nem az.

  Egy ilyen férfi az életünkben lehet egy kiváló barát, de lehet akár csak egy hallgatólagos, két pillantáson alapuló „kapcsolat” is. Bőven elég tudni azt, hogy léteznek, hogy itt vannak körülöttünk. De nem kell mindenáron nő-férfi kapcsolatba keveredni velük :).

  A másik pedig: estem én már abba a csapdába, hogy a volt férjemmel tökéletesen ellentétes személyiségű férfit kerestem, meg is találtam! Most mondjam, hogy egyik végletből a másikba estem? Persze ehhez kellett 4 év, mire felfogtam… A végletek nem jók, amikor az arany középút keresése a cél :).
  Tartsd nyitva a szemed, a szíved, és sok-sok lehetőséget kívánok neked!

 14. Kedves Rita, köszönöm a bíztató sorokat, és a bölcsességeket. Az írásod nyitotta ki újra a szemem és a szívem. Örülök, hogy Rátok találtam. Köszönet érte!!!

 15. Szia Rita, és a többiek, közel 1 éve olvastam ezt a cikket, magamra, pontosabban a körülöttem élő pasikra ismertem benne és elraktároztam. Aztán most a blogomba írás közben beugrott, és írtam erről a fogalomról és a tárgyairól, de nem találtam meg az eredeti cikket, az egyik olvasóm küldte el. Utólag betettem a cikkbe, mert ezzel lett teljes az én írásom is.
  Tehát a kérdésedre válaszolva, én is ismerek áldottakat, (bár szerintem nőben is van áldott, csak az természetesebb;) és nem ide írok róluk, hanem a blogomban el lehet olvasni.
  Mindenkinek magas helyet kívánok az érzelmi skálán!

Comments are closed.