Homeopátiás szerek szülés könnyítésére

Újra reneszánszát éli a természetes szülés témakör. Sokat hallani arról, hogy azok a babák, akik nem császármetszéssel jönnek a világra, hanem természetes úton, sokkal több pozitív útravalót kapnak az életre. Ezeket általában lelki téren értjük, hiszen azzal, hogy át kell verekedni magukat a szülőcsatornán, mind ezt úgy, hogy anyukával összefogva ketten végezzék, egy erősebb, céltudatosabb megszületést élhetnek át, mint a császáros kisbabák. Nem szabad ennyire kategorikusnak lenni, mert mindenkinek más az útja, más a feladata az életben, és a lényeg, hogy egészséges legyen a gyermek. A babavárástól a szülésig szerencsére rengeteg praktika létezik arra, hogy nyugodtabbá, fájdalom mentesebbé, meghittebbé tegyük a terhesség és szülés körülményeit Ennek egyik elterjedt és a kismamák beszámolói szerint hatásos módja, a homeopátiás szerek használata.

A terhesség hétről-hétre rovatunkat itt találod>>

Tanácsaink nem helyettesítik homeopata orvos tanácsait, csak tájékoztatásul szolgálnak, a tippeket saját felelősségedre használd!

Homeopátiás szerek a szülés könnyítésére

A homeopátiát előszeretettel alkalmazzák egyre többen, mert semmilyen mellékhatásuk sincs – szkeptikusok szerint pont ez bizonyítja azt, hogy semmi hatásuk sincs, de a vitát hagyjuk meg azoknak, akik ráérnek vitatkozni olyasmiről, amiben még komoly tudósok sem voltak képesek egyöntetű véleményt kinyilvánítani -, nem károsak sem a kismamára, sem a születendő babára. A teljesség igénye nélkül pár tipp a terhesség alatt bárkivel előforduló problémákra, és az ajánlott szerekre, adagolásra:

Alvászavarokra:

 • COFFEA TOSTA 15ch este 1*5 golyócska (arra az esetre, ha elalváskor, még tele van a fejed gondolatokkal, örömhír, esetleg izgalom miatt nem tudsz elaludni.)
 • LACHESIS 15ch este 1*5 golyó (akkor használatos, ha napközben pörögsz, este pedig nehezen tudsz lenyugodni)
 • NUX VOMICA 9ch este 1*5 golyó (akkor használatos, ha problémákon rágódsz – pl. aggódsz a baba egészsége miatt, vagy a változó élethelyzet miatt)

Influenza:

 • BELLADONNA 15ch napi 2*5 golyó (hőemelkedés, láz esetén, levertség, szomorúság esetén)
 • OSCILLOCOCCINUM influenzás időszakban heti 1*1 tubus, ha már észleljük a tüneteket első nap 3*1, 2. nap 2*1, 3.nap 1*1 tubus
 • GELSEMIUM SEMPERVIRENS 15ch napi 2*5 golyócska (izomfájdalom, tompaság, levertséggel járó láz esetén, szomjúságérzés nélkül)
 • RHUS TOXICODENDRON 15ch (izomfájdalom és szomjúságérzés együtt)

És most térjünk rá arra, amiért itt vagyunk most: milyen homeopátiás szereket érdemes már jó előre beszerezni, hogy a szülésünk minél simább, könnyebb, fájdalom-mentesebb, előrehaladóbb, baba-mama számára élmény és ne sokk legyen.

Homeopátiás szerek szülés könnyítésére:  

 • Rövidebb, fájdalom mentesebb vajúdás a cél: ez esetben, már a 37. hétben el kell kezdeni, hogy a kívánt eredményt el tudjuk érni.
 1. hét hétköznap: CIMICIFUGA C12 napi 1*5 golyó

hétvége: ARNICA C30 napi 1*5 golyó

 

38.hét hétköznap: CAULOPHYLLUM C12 napi 1*5 golyó

Hétvége: ARNICA C30 napi 1*5 golyó

 

39.hét: ha még nincsenek jósló fájások:

hétköznap: CIMICIFUGA C12 napi 1*5 golyó

hétvége: ARNICA C30 napi 1*5 golyó

Ha vannak jósló fájások:

hétköznap: CAULOPHYLLUM C12 napi 1*5 golyó

hétvége: Arnica C30 napi 1*5 golyó

 

 1. hét: hétköznap: CAULOPHYLLUM C12 NAPI 1*5 golyó

hétvége: ARNICA C30 napi 1*5 golyó

 • Szülés megindulásakor: ARNICA C30 5 golyó

CAULOPHYLLUM C12 5 golyó, ha nem tágul a méhszáj

CIMICIFUGA C12 5 golyó, fájás gyengeségnél.

 • Kitolási szakasz: ARNICA C30 5 golyó
 • szülés után: ARNICA C30 napi 5 golyó 2 hétig

BELLIS PERENNIS C12 napi 2*5 golyó 2 hétig

A szerkesztő megjegyzése: ne stresszelj a boldog, könnyed, nevetős, természetes szülésen! Ha császármetszéssel kell világra hoznod a kisbabádat, akkor is segíteni fognak ezek a szerek, mert lelki és fizikai szinten is hatnak, és rövidítik majd a műtét utáni lábadozás idejét, gyorsíthatják a gyógyulás folyamatát, és jó ha tudod, a műtét utáni stressz enyhítésére is vannak homeopátiás szerek.
Kérd ki szakember tanácsát, véleményét!

Boldog babavárást kívánunk!

gazdagodás receptje online tanfolyam