Reggeli: lélekmelengető sajtos-diós csigák

Arra ébredni, hogy több mint három napja csak esik… és ráadásul most úgy dübörög a tetőn, hogy még az álmot is kiveri a szememből, nem a legjobb napkezdés.
Ezért arra gondoltam, valami -bensőnket- is átmelengető tartalmas reggelit kell varázsolnom a család asztalára, ellenkező esetben… huhhh, bele se merek gondolni! 🙂
Álmosan bekukkantottam a hűtőmbe és ezeket találtam:
2 csomag leveles tészta
1 üvegben pucolt dió (3 marékkal használtam belőle)
1 tálkányi házi krémsajt (20-25 dkg-nyi lehetett)
1 csomag reszelt sajt (20 dkg).
Ez összesen négy. Azt mondják a szakácsok, négy öszető elegendő egy jó recepthez. Nos, a végeredmény őket igazolta.
Sütőt bekapcsoltam 180 C fokra.
Leveles tésztát kinyújtottam. A házi krémsajtot (kb. 20-25 dkg lehetett) összekevertem:
csipet sóval
csipet őrölt római köménnyel
2 csipetnyi őrölt gyömbérrel
1 gerezd szétnyomott fokhagymával
3 marék darált dióval.
Ezt rákentem a leveles tésztára. 10-10 dkg reszelt sajtot szórtam a tésztákra. Feltekertem. Kb. 1 cm vastag karikákat vágtam. Sütőpapírra tettem, és kb. 20 perc alatt megsütöttem.
Jó sok paradicsommal ettük. Hmmm, mégiscsak jól indult ez az esős, lehangolós, szürke nap!

Mackókonyha

Veled is biztosan megesett már, hogy nem volt valamihez önbizalmad.Vértezd fel magad online videószemináriumunkon, hogy soha többé ne kelljen a padlóról szemlélned a világot. Katt ide>>