Receptverseny – Mandulás tekercs ) gluténmentes

Hozzávalók:


15 dkg vaj
10 dkg cukor
7 dkg liszt
10 dkg étcsokoládé
10 dkg darált mandula
5 db tojás

A krémhez:
2 db tojás
15 dkg porcukor
4 dl habtejszín

Elkészítés:
A tésztához felolvasztjuk a vajat, és a 10 dkg csokit, ha langyos belekeverjük a tojássárgájákat, majd a lisztet és a mandulát. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét cukorral, és a tésztához adjuk. Egy sütőpapírral fedett sütőlapra, egy négyszögletes formába rá simítjuk, és 180 fokon 15-20 percig sütjük. Ha kész nedves konyharuhával feltekerjük.
Krém elkészítése: 2 egész tojást 15 porcukorral vízgőz felett felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadunk kb. 10 dkg vajat, ezt habosra keverjük és mandula aromát adunk hozzá. Felverünk kb. 4 dl habtejszínt, hozzáadunk fixálót, és óvatosan belekeverjük a vajas krémet.
Hűtőbe tesszük és ezzel a krémmel megkenjük a piskótát, és feltekerjük. A tetejére felolvasztunk gőz felett 10 dkg étcsokit, kb 1 dl tejszínnel, és ezt még a sütemény tetejére kenjük.

A receptet köszönjük Blahunka Áginak

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

KonyhaVarázs

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/