Receptverseny – Mandulás tekercs ) gluténmentes
Hozzávalók:
15 dkg vaj
10 dkg cukor
7 dkg liszt
10 dkg étcsokoládé
10 dkg darált mandula
5 db tojás
A krémhez:
2 db tojás
15 dkg porcukor
4 dl habtejszín
Elkészítés:
A tésztához felolvasztjuk a vajat, és a 10 dkg csokit, ha langyos belekeverjük a tojássárgájákat, majd a lisztet és a mandulát. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét cukorral, és a tésztához adjuk. Egy sütőpapírral fedett sütőlapra, egy négyszögletes formába rá simítjuk, és 180 fokon 15-20 percig sütjük. Ha kész nedves konyharuhával feltekerjük.
Krém elkészítése: 2 egész tojást 15 porcukorral vízgőz felett felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadunk kb. 10 dkg vajat, ezt habosra keverjük és mandula aromát adunk hozzá. Felverünk kb. 4 dl habtejszínt, hozzáadunk fixálót, és óvatosan belekeverjük a vajas krémet.
Hűtőbe tesszük és ezzel a krémmel megkenjük a piskótát, és feltekerjük. A tetejére felolvasztunk gőz felett 10 dkg étcsokit, kb 1 dl tejszínnel, és ezt még a sütemény tetejére kenjük.
A receptet köszönjük Blahunka Áginak
Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot
megszorítások
nélkül, ésszerűen?
Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és
spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!
https://www.hosnok.hu/20ezer/