Levendulás créme brulée
Levendulás créme brulée (desszert.eu)
Hozzávalók (4 csészéhez):
4 db tojássárga
60 g cukor
300 g tejszín
50 g tej
friss levendula virágzat ízlés szerint
A tetejére:
kristálycukor
Elkészítés:
1. A levendulavirágot egy lábasba morzsoljuk.
2. A tejet, tejszínt, és a levendulavirágot főzzük fel, majd teljesen hagyjuk kihűlni, végül szűrjük le belőle a levendulavirágzatot, arra már nem lesz szükségünk.
3. Ha a tej kihűlt, robotgéppel habosítsuk kemény habbá a tojássárgákat a kristálycukorral.
4. A kemény tojássárga habba, lassú fordulaton, habverővel dolgozzuk bele a tejes keveréket is.
5. Végül töltsük a kerámia formákba a masszát, és 100 C-os sütőben, légkeverés nélkül 60 percig szárítsuk.
6. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, egy órán át hűtőben pihentessük.
7. Végül a tetejére karamellizáljunk kristálycukrot.
Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot
megszorítások
nélkül, ésszerűen?
Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és
spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!
https://www.hosnok.hu/20ezer/