Húsvét – Báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve, tejes puliszkával

Újra itt a medvehagyma szezon, nemsokára pedig, itt a húsvét is. Ennek jegyében, ötvözve a két dolgot készítettem ezt az ételt, ami az ünnepi asztal, kitűnő fogása lehet. A bárányhús nagyon ízletes és egészséges. A medvehagyma fokhagymás aromája pedig, nagyon jól illik a bárányhoz is és a juhtúróhoz is.

Báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve, tejes puliszkával

Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg báránycomb
15 dkg juhtúró
1 kis maréknyi medvehagyma
5 dkg a tekercshez
3 gerezd fokhagyma
1 dl rozmaringos szőlőmagolaj
só, bors

Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázzuk, nagyobb nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk. A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát, a rozmaringot is beleaprítjuk és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.

Másnap, a juhtúrót villával összetörjük, hozzákeverjük a felaprított medvehagymát és megborsozzuk. Sózni nem kell, mert a juhtúró elég sós.
A combot kivesszük a pácból, letöröljük róla az olajat és kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a medvehagymás juhtúrót feltekerjük és hústűvel jól összetűzzük, középen is, a végein, hogy ne tudjon kifolyni belőle a töltelék. Serpenyőben hevítünk egy kevés vajat, pici olajjal és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne.
Majd egy előzőleg beáztatott Pataki tálba tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.

Báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve, tejes puliszkával

Míg a bárány sül, addig elkészítjük a köretet.

a köret hozzávalói:
4 szelet bacon
10 dkg ceruzabab (fagyasztott)
10 dkg kukorica dara
5-6 dl tej
2 dkg vaj
só, fehérbors

A kukoricadarát sűrűre főzzük a tejben, ízlés szerint megsózzuk és fehérborsot teszünk bele és hozzáadunk egy evőkanálnyi vajat. Mikor megfőtt szuflé formába öntjük, és lefedve hagyjuk pihenni.

A ceruzababot sós, forró vízbe dobjuk egy-két percre, majd kivesszük és hidegvízzel leöblítjük. Egy-egy csokorba fogjuk, és körbetekerjük a bacon szelettel. Serpenyőben, pici vajon átforgatjuk, hogy minden oldalán megsüljön a bacon.

Miután a bárány megsült, szeletelés előtt kicsit pihentetjük, a puliszkát kifordítjuk a tányérra, szeleteljünk mellé a bárányból és tegyük mellé a baconos ceruzababot.


Szilvásgombóc

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/

Légy te is kreatívabb!