Édes kis semmiség: csokis-citromos krém forró napokra

Gyors, egyszerű recept. Akár gyerekek is elkészíthetik némi szülői segítséggel. Vagy a szülők is elkészíthetik gyermekeik segítségével, ez esetben kb. erre lehet számítani:

Mi is kell hozzá?
– babapiskóta kb. 2 csomag
– koff. mentes kávé instant
– 500 g. Pilos krémtúró, vagy házi sajt, vagy sajtkrém natúr
– 150 gr. habtejszín (30%-os)
– méz, cukor, stevia izlés szerint
– 2,5 dl citromlé (lehetőleg frissből facsarva)
– 3 tk. zselatinpor
– kakaópor (cukrozatlan)

A fentieket kikészítjük a konyhapultra.

A legkisebbeket kiküldjük a konyhából. A legnagyobbakat behívjuk. Először elmosogatunk, hogy legyen helyünk alkotni. 🙂
Lefőzünk 2 dl erős koffein mentes fekete kávét, vagy neszkávéból előállítjuk az oldatot. Beledobunk némi maradék csokoládét, ha szégyen szemre nyáron még lenne nyúl vagy mikulás, akkor az ideális helyre kerül a kávéba. Nagyon lassan melengetjük, nehogy felforrjon. A cél a csoki folyóssá válása. Ha ez megtörténik azonnal a babapiskótára önthető, amit a nagyobbik gyermek egy fóliával kibélelt tortaformába egyengetett.

A kisebbik gyermeket ismét kiküldjük a konyhából. 🙂

Elkészítjük a krémet is:
1 tégely 500 gr Pilos krémtúróba (vagy házisajt, recept itt) belekeverünk ízlés szerint steviát és 3 tk mézet. Cukorral is kombinálhatjuk, nagyobb gyermekünk lelkesen fogja kóstolni, elég édes-e. A citromokat kifacsarjuk, a kb 2,5 dl citromlét átszűrve, 3 csapot tk zselatinnal elkeverjük, (mikróban óvatosan meglangyítjuk), majd a habos túróba belekeverjük – lehetőleg habverővel, mert így könnyebben eloszlik, nem lesznek zselatin golyócskák a desszertünkben.
Nagyobb gyermekünk ítéletére hagyatkozunk, elegendő-e a cukor-citrom arány. Ha igenlő választ kapunk, akkor erőszakkal megmentjük a krém maradékát, és reménykedünk benne, hogy elegendő lesz a már előkészített piskótára.
(Ha nem elegedendő, akkor bevásárló listát készítünk, és boltba küldjük valamelyik gyermekünket. Közben elmosogatunk és előkészülünk az újbóli krémgyártásra. :-)))
A krémet rákenjük a piskótára, tetejére kakaót szórunk. Sajnálkozások közepette a hűtőbe tesszük és százszor megígérjük gyermekünknek, hogy amint megdermed, kaphat belőle.
Legkisebb gyermekünket (végre!) beengedjük a konyhába. Fájdalomdíjként egy kiskanalat nyomunk a kezébe, és megengedjük, hogy a krém maradékát kikanalazza a tálból.

Pár óra múlva a végeredmény egy édes-savanya, könnyű kis édesség, ami nagyon jól esik egy nyári forró délutáton.

Mackókonyha

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/