Borecetes receptek 3: Borecetes-hagymás burgonyasaláta
Ez a saláta, egy egyszerűen elkészíthető, mindenki által ismert étel. Nálunk nagy kedvenc rántott hal mellé. Mint már azt az előző bejegyzésekben is írtam, jelentkeztem a Tokaji borecetes receptversenyre, úgy gondoltam, kipróbálom sima ecet helyett, Tokaji furmint borecettel. Nem csalódtam, ezentúl így fogom készíteni, mert egy nagyon finom, zamatos, plusz ízzel járul hozzá ehhez a salátához a borecet.
Hozzávalók 4-5 személyre:
Borecetes-hagymás burgonyasaláta |
1 kg újburgonya
1 fej lilahagyma
1 csokor friss petrezselyemzöld
1 kiskanál dijoni mustár
1 dl extraszűz olívaolaj
1 evőkanál méz
2 evőkanál Tokaji borecet furmintból
só, bors
2 dl víz
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzöm, majd meghámozom és felkarikázom, még melegen a szeleteket tálba halmozom, megsózom. A lilahagymát megtisztítva, szintén vékony karikára vágom, a petrezselymet megmosom, lecsepegtetem és nem túl apróra vágva, hozzáadom a burgonyához.
Kis tálkában az olívaolajat, a mézet, borecetet, mustárt összekeverem, megborsozom és felöntöm vízzel, majd az egészet ráöntöm a burgonyára és jól összeforgatom, Hűtőbe teszem, kicsit hagyom, hogy összeérjenek az ízek és tálalás előtt újra, jól átforgatom. Sült, rántott húsok, halak mellé kínálhatjuk.
Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot
megszorítások
nélkül, ésszerűen?
Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és
spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!
https://www.hosnok.hu/20ezer/