Borecetes receptek 2: Bárány tekercs, mandulás lilakáposztával töltve

Bárány tekercs, mandulás lilakáposztával töltve

Hozzávalók 2 személyre:

40 dkg báránycomb
2 vékony szelet bacon
1/4 fej lilakáposzta
1 fej lilahagyma
5 dkg durvára vágott mandula
1 ág rozmaring
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál barna nádcukor
1 evőkanál Tokaji borecet furmintból
1 dl rozmaringos szőlőmagolaj
1 evőkanál kacsazsír
5 dkg vaj
1 mokkáskanál őrölt kömény
só, bors

Elkészítés:
Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázom, nagyobb nyitott szeletté vágom, kiklopfolom. A szőlőmagolajba belereszelem a fokhagymát, a rozmaringot is beleaprítom és megborsozom. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsölöm a combot és egy éjszakára a hűtőben pihentetem.
Másnap a lilahagymát, a káposztát vékonyra vágom, serpenyőbe teszem a zsírt, rádobom az apróra vágott bacont, megpirítom, majd ráteszem a cukrot, kissé megkaramellizálom, majd hozzáadom a lilahagymát, a káposztát, a mandulát és együtt pirítom őket, megsózom, megborsozom, hozzáadom a köményt és a borecetet, jól összekeverem és fedő alatt, lassú tűzön puhára párolom.
A combot kiveszem a pácból, letörlöm róla az olajat és kiterítem. Mindkét oldalát megsózom, és egyenletesen elhelyezem rajta a párolt káposztát, feltekerem és hústűvel jól összetűzöm a végeit, hogy ne tudjon kiesni belőle a töltelék. Serpenyőben hevítek egy kevés vajat pici olajjal és a tekercs minden oldalát megpirítom benne.
Majd egy előzőleg beáztatott Pataki tálba teszem, meglocsolom az olvasztott vajjal és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütöm. Vadrizzsel tálalom.


Szilvásgombóc

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/