Padlizsán paradicsomosan (Μελιτζάνες γιαχνί)

Az igazság az, hogy ezt a receptet valahogy az emlékeim alapján állítottam össze. Valamikor a 87-90-s években sokat jártam a Pelloponéz félszigetre, egy ókori Olympia közeli faluba, ahol sokszor készítették. Most, hogy kézproblémám miatt azt sem tudom, mit találjak ki, hogy kaja is legyen, de ne kelljen órákig vele babrálni, ez jutott szembe. Nem mintha nem kéne külön sütögetni a  padlizsánszeleteket, de valahogy mégsem telt sok időbe mert csak egy tepsinyi mennyiséget készítettem. Aki szereti az olívaolajas, cuppogós kajákat, az olvasson tovább:)
Vastagabb szeletekre vágtam két nagyobb padlizsánt és besóztam, hagytam egy órát gondolkodni. Utána letöröltem konyhapapírral a levet a  szeletekről és olívaolajban kisütöttem őket. Kiszedtem a  szeleteket konyhapapírra. Puccoltam időközben egy jó nagy marék fokhagymát, marék zöld petrezselymet, melyet apróra is vágtam és lemixeltem egy 300 gr-s egész paradicsomokat tartalmazó konzervet. Egy tepsibe lerétegeztem először egy réteg padlizsánt, megszórtam alaposan csípős paprikával, az apróra vágott fokhagymával, megint egy réteg padlizsán jött erre, megint fokhagyma és bőven a petrezselyemzöld, majd megint padlizsán, ezt meglocsoltam egy kanállal a turmixolt paradicsommal, majd rázogattam, hogy a paradicsomlé mindenhová jusson. Lefödtem és lassú tűzön kb. 15 percet rotyogtattam, hogy a fokhagyma és petrezselyemzöld is megpuhuljon. Fetával, friss barna kenyérrel tálaltam.

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/